Screen Shot 2022 05 19 at 192430

Schandalig! Lilian Marijnissen (SP): ''Een miljoen Nederlanders in armoede. Een miljoen. In Nederland!"

Politiekjul 12 2023, 14:00
Het is een donkere dag voor Nederland. Met de val van het kabinet dreigen maar liefst een miljoen Nederlanders door het ijs te zakken, recht de armoede in. Terwijl gemeenten om structurele maatregelen roepen, vragen we ons af: Voelen de demissionaire kabinetsleden überhaupt iets voor deze kwetsbare groep mensen in deze onzekere tijden?
Lilian Marijnissen van de SP heeft haar afschuw over deze ontwikkeling uitgesproken op Twitter: ''Een miljoen Nederlanders in armoede. Een miljoen. In Nederland. 'Het rijkste land ter wereld' volgens Rutte. Laten we samen zorgen dat dit niet de werkelijkheid wordt. Het kan. De grote bedrijven maken woekerwinsten. Het aantal miljonairs groeit.'' En ze heeft gelijk.
Het is een schande dat onze regering faalt in het beschermen van haar eigen burgers. Nederland, dat zo trots is op haar welvaart en economische groei, kan het zich niet veroorloven om degenen die het het hardst nodig hebben in de steek te laten. Terwijl grote bedrijven hun winsten opstapelen en het aantal miljonairs groeit, blijft de kloof tussen rijk en arm groeien.
Gelukkig heeft de meerderheid van de Tweede Kamer afgelopen maandag de motie van Caroline van der Plas (BBB) en de SP gesteund. Deze motie draagt het demissionaire kabinet op om, ondanks hun demissionaire status, alles in het werk te stellen om armoede te voorkomen. Dit is een stap in de goede richting, maar er is nog zoveel meer nodig.
De SP heeft de plannen klaarliggen om deze crisis aan te pakken. Een hoger minimumloon, goedkopere boodschappen, lagere zorgkosten, lagere huren en minder belastingen voor werkende mensen. Dit zijn concrete maatregelen die een verschil kunnen maken in het leven van degenen die het moeilijk hebben. Het is tijd dat we het geld halen waar het zit, bij degenen die het kunnen missen.
Het is hoog tijd dat het demissionaire Rutte IV haar prioriteiten op orde krijgt. Het beschermen van de zwaksten in onze samenleving moet bovenaan de agenda staan. We kunnen het ons niet veroorloven om weg te kijken terwijl een miljoen mensen in armoede dreigen te belanden. Het is tijd voor actie, tijd voor verandering.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Laten we deze schandelijke situatie niet accepteren. Laten we onze stemmen verheffen en druk uitoefenen op de regering om in actie te komen. Armoede is een onacceptabele realiteit in een land dat zichzelf het rijkste ter wereld noemt. Het is tijd dat Nederland haar verantwoordelijkheid neemt en ervoor zorgt dat niemand de dupe wordt van politiek gekonkel en falend beleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten