segers tweedekamer

Schandalige leiderschapswissel bij ChristenUnie: Segers besloot al in 2020 te stoppen"

Politiekjan 14 2023, 8:00
ChristenUnie-leider, Gert Jan Segers, heeft onlangs bekendgemaakt dat hij binnenkort zal aftreden als leider van de partij en ook de Tweede Kamer zal verlaten. Dit is een duidelijk voorbeeld van kiezersbedrog, want zoals hij zelf in een recent interview met de NRC Handelsblad toegaf, had hij al in 2020 besloten om in 2023 te stoppen. Hiermee zou hij zijn kiezers hebben misleid door hen te laten geloven dat hij zijn termijn zou afmaken, terwijl hij al van plan was om eerder te stoppen.
Wat nog schandaliger is, is dat hij zelf Mirjam Bikker als zijn opvolger voorgedragen heeft, terwijl zij ook al van zijn plannen afwist. De hele ChristenUnie-groep wist er van, maar iedereen heeft schaamteloos gezwegen over deze zaak.
"Leiderschap is altijd tijdelijk en bij de verkiezingen in 2021 wist ik al dat dit mijn laatste periode zou worden," aldus Segers schaamteloos tegen NRC. "Dan moet je iemand hebben klaarstaan om het over te nemen. Piet Adema, nog als partijvoorzitter, en ik hebben het er in het voorjaar van 2020 over gehad met Mirjam. Zij was beschikbaar voor de lijst en we hadden het toen ook al over dit perspectief: om het van mij over te nemen."
Dit is een duidelijk gebrek aan integriteit en respect voor de kiezers. Het is de plicht van elke politicus om eerlijk te zijn tegenover zijn kiezers en hen op de hoogte te houden van zijn plannen. Door zich zo te gedragen, toont Segers dat hij niet geschikt is voor de leiding van de ChristenUnie en ook niet waardig is om in de Tweede Kamer te zetelen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In de woorden van Machiavelli, "Een heerser die zijn kiezers bedriegt, bedriegt zichzelf en zal nooit een waardige leider zijn. Want een heerser die zijn kiezers verraadt, zal zelf verraden worden." De ChristenUnie moet nu snel een nieuwe leider vinden die eerlijk en transparant is, en die de belangen van de kiezers voorop stelt. Want alleen zo kan een partij het vertrouwen van haar kiezers terugwinnen en succesvol zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten