screen shot 2024 07 04 at 125903jpg

"Slappe hap!" Geert Wilders geeft premier Schoof een veeg uit de pan: "U bent ook mijn premier!"

Politiekjul 04, 12:10
Zo! Geert Wilders heeft in de Kamer keihard uitgehaald naar de man die zijn premier is. De reden? De PVV'er vindt dat Schoof niet fel genoeg is in het verdedigen van zijn ministers, en dan met name van PVV'ers Marjolein Faber en Reinette Klever. "Slappe hap, slappe hap!" beet Wilders Schoof toe.
Als je zag hoe Wilders vandaag zijn eigen gekozen premier toesprak kun je niet aan de conclusie ontkomen dat de PVV-leider eist dat Schoof de PVV met respect behandelt. Doet hij dat niet, dan zal hij daar de gevolgen van ondervinden. Wilders praat niet met meel in de mond. Wel over omvolking misschien, maar niet over zijn eigen mensen.
Schoof moet zich gisteren en vandaag steeds weer verdedigen tegen aanvallen van het linkse partijkartel. Zij zeggen dat zijn ministers "racistisch" en of "nazistisch" zijn. Hij zou afstand van ze moeten nemen en ze zelfs uit het kabinet moeten werken.
Je zou denken dat Schoof pal staat voor zijn mensen. Dat doet hij ook. "Ik sta pal voor de mensen in mijn kabinet, geen enkele uitzondering daargelaten," aldus Schoof. Maar toen Wilders wilde dat hij dat feller deed, dat hij harder zou uithalen naar Timmermans en Jetten, liet hij weten dat hij daar zijn eigen woorden voor kiest. "Ik bepaal echt zelf mijn eigen woorden," aldus Schoof.
Daar was Wilders niet van onder de indruk. "Ja, en dat was slappe hap. Ja, mag ik dat zeggen?" vroeg Wilders Schoof retorisch. "Slappe hap. Want als u mensen worden aangesproken als racist verwacht ik van de minister-president, en u bent ook mijn minister-president, dat u daar direct afstand van neemt."
Om duidelijk te maken hoe geïrriteerd hij hier door is postte Wilders vervolgens dit fragment zelf op X (voorheen: Twitter). Dit leverde hem hilarisch genoeg kritiek op van andere Kamerleden, waaronder Henri Bontenbal van het CDA. Die vindt het onacceptabel dat Wilders Schoof zo aanpakt. Dat mag niet, aldus Bontenbal. Schoof is immers PVV-premier.
Maar Wilders heeft daar dus lak aan. Ja, dit is een PVV-kabinet. Ja, Schoof is zijn keuze als premier. Alweer ja, hij heeft zelf een stap teruggedaan en heeft deze functie aan Schoof gegeven. Klopt helemaal.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Tegelijkertijd is het dus zo dat Wilders niet van plan is om een blad voor de mond te nemen. Als hij vindt dat Schoof zijn PVV op een oneerlijke manier behandelt dan zal hij dat duidelijk maken. Niet alleen achter de schermen, maar ook ervoor.
Slim. Want juist die directheid heeft Wilders zo groot gemaakt. Als hij nu opeens wél heel voorzichtig wordt zullen zijn trouwe kiezers mogelijk overstappen naar een andere partij. Dat kan hij zich logischerwijze zich niet veroorloven. Oh, en tegelijkertijd is het ook nog eens een goede strategie om de invloed van de PVV op het kabinet - en dus op het kabinetsbeleid - zo groot mogelijk te maken. Het is immers pure intimidatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten