Kijk! Wilders gaat los op Timmermans: "Waar haal je het lef vandaan om onze mensen als racist te bestempelen?!"

Politiekjul 04, 12:01
Bij het debat over de regerinsverklaring gisteren is Geert Wilders helemaal losgegaan op Frans Timmermans. De PVV-leider was namelijk doodziek van Timmermans' kritiek op PVV-ministers. Die zette hij weg als enge racisten en halve, of zelfs hele, nazi's. "Waar haal je het lef vandaan?!" beet Wilders hem toe.
"U heeft het over de omvolkingstheorie," aldus Wilders tegen Timmermans toen die maar door- en doorging over ministers Faber en Klever. "Inderdaad," zei hij, "sommigen hebben dat bij ons intern gebruikt. Maar wij hebben in een verklaring gezegd, dat hadden niet moeten doen, daar bedoelden we helemaal geen omvolkingstheorie mee zoals die tijdens het nazisme is gebezigd. Gezegd is, dat hadden we niet moeten gebruiken, dat woord en dat zullen we ook niet meer gebruiken."
Maar, ging Wilders verder, PVV'ers hebben wel gezegd en zullen ook blijven zeggen dat ze zich wel zorgen maken over immigratie "en de demografie. Loop door de grote steden en je ziet waar we het over hebben. Dat is legitiem."
"Hoe durft u, hoe durft u, nadat onze bewindslieden en ikzelf daar afstand van hebben genomen," ging Wilders los op Timmermans, "toch door te gaan met het kwalijke frame dat wij racisten zouden zijn? Dat hoort u niet te doen. Dat mag u niet doen. Want u beschadigt die mensen daarmee."

"Een paar citaten"

Timmermans zei daarop dat hij graag een paar citaten wilde geven. Citaten van PVV'ers, dus.
Zo zei minister Faber vorig jaar over "hordes parasiterende gelukszoekers" toen ze het over massa-immigratie had van mensen uit het Midden-Oosten en Afrika. Minister Klever, ging hij verder, zei dat asielzoekers "hepatitis, polio, cholera, tyfus en andere exotische ziektes met zich meebrengen."
Vervolgens citeerde Timmermans Wilders als gezegd hebbende dat de massa-immigratie voor "verdunning van onze Joods-Christelijke beschaving" zorgt. Minister Faber heeft ooit gezegd: "We moeten niet de Nederlandse bevolking inwisselen voor een islamitische bevolking." En zei ze, aldus Timmermans: "Er wordt een agenda uitgevoerd van antisemitisme, terrorisme en omvolking."
Daarom, zei Timmermans, beschuldigt hij die ministers inderdaad van racisme. Wilders kan wat hem betreft "gillen wat hij wil," maar veranderen zal Timmermans niet. "Ik vind dit racisme en dat zal ik blijven onderstrepen."

Pats

"Ik gil niet, ik spreek u aan op uw eigen woorden," zei Wilders daarop. Vervolgens legde hij uit dat Timmermans extreem slecht bezig was omdat hij en anderen de ministers hier al tijdens hun hoorzittingen op hadden aangesproken. Die hadden op hun beurt toen al voor context gezorgd. Zo waren de opmerkingen van Klever over ziektes overduidelijk niet "racistisch" van aard. Het is gewoon een feit dat ziektes die al lang verdwenen waren uit ons land terug zijn gekomen - omdat met name Syriërs die ziektes meenemen uit hún land, waar ze nog wél zijn.
Maar, ging de PVV-leider verder, het is doodziek dat Timmermans maar blijft herhalen dat de PVV'ers "omvolking" erg vinden - dat vinden ze blijkbaar helemaal niet. Of beter gezegd, ze vinden opeens dat die term "een racistische nazitheorie" is waar ze niets mee te maken willen hebben. Hoewel ze wel benadrukken dat de samenstelling van ons volk verandert door onbeperkte massa-immigratie - en dat ze dit erg vinden. Dat is gewoon "omvolking" volgens het woordenboek, maar soit.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
"We zijn hier de grootste vriend in dit huis van het Joodse volk en de staat Israël," beet Wilders Timmermans daarop toe. "Hoe durft u dat in onze schoenen te schuiven?"
"Maar het ergste is dat als wij daar iets over hebben gezegd puur en alleen om politieke redenen" die PVV'ers wegzet als racisten. "Want daarmee zegt u eigenlijk, 'er zitten hier racisten in de zaal, er zitten hier nazi's in de zaal!'" En dat vindt Wilders onacceptabel.
Dit belooft nog wat voor de toekomst. Want niet alleen beschuldigt Timmermans de PVV'ers steeds weer van racisme - en zelfs van nazisme - maar hij begint ook meteen met een motie van wantrouwen. Dat zet de toon, zullen we maar zeggen: de komende jaren zal het dus vol oorlog zijn tussen de PVV en de fractie van GroenLinks-PvdA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten