shutterstock 2306791427

Levensgevaar door verwarde personen: Politie kan kerntaken niet meer uitvoeren

Binnenlandjul 04, 11:00
De situatie loopt compleet uit de hand. Van de meldingen bij de politie heeft inmiddels 75 tot 80 procent te maken met verwarde personen en ander problematisch gedrag. Dit is een duidelijk teken dat onze samenleving op instorten staat en dat de politie overbelast is met zaken die hen afhouden van hun daadwerkelijke taken: het handhaven van de orde en het opsporen van criminelen.
Martin Sitalsing, landelijk portefeuillehouder verwarde personen van de politie, luidt de noodklok in De Telegraaf. Het aantal meldingen van verward gedrag is gestegen van 44.571 in 2012 naar een schrikbarende 141.724 in 2023. Dit is niet zomaar een toename; dit is een exponentiële groei die onze veiligheid bedreigt en onze politiemacht in een wurggreep houdt. En nee, dit heeft niks te maken met islam of immigratie, zoals de linkse media ons willen doen geloven. Dit is een falen van de maatschappij, een falen van het zorgsysteem dat is uitgekleed en inefficiënt is geworden.
De realiteit is dat de politie steeds vaker de eerste en enige hulpverlener is bij incidenten met verwarde personen. Dit is absoluut onaanvaardbaar. Politiewerk moet draaien om criminaliteit, niet om het opvangen van de tekorten in de zorg. De zorginstellingen hebben gefaald, de overheid heeft gefaald, en nu moet de politie de stukken oprapen. Dit leidt tot levensgevaarlijke situaties, zoals de tragische zaak van de Albert Heijn-steker Jamel L., die vorig jaar in Den Haag een medewerkster doodstak. Dit zijn geen geïsoleerde incidenten; dit zijn de excessen van een probleem dat steeds erger wordt.
De Dienst Speciale Interventies moest in 2023 en 2024 al zo'n 180 keer ingrijpen bij levensbedreigende situaties veroorzaakt door verwarde personen. Dit is onacceptabel. We moeten als samenleving wakker worden en erkennen dat deze situatie onhoudbaar is. De veiligheid van onze burgers staat op het spel en de overheid moet ingrijpen. Er moeten meer middelen worden vrijgemaakt voor de zorg, en de verantwoordelijkheid voor verwarde personen moet worden weggenomen bij de politie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Onze politiemacht moet zich kunnen richten op hun echte werk: het bestrijden van criminaliteit en het handhaven van de openbare orde. Het is hoog tijd dat de overheid actie onderneemt en de juiste voorzieningen creëert voor verwarde personen. Als dit niet gebeurt, blijft onze samenleving in gevaar en zullen de tragische incidenten blijven toenemen. De veiligheid van Nederland staat op het spel, en het is tijd dat we deze crisis serieus nemen en aanpakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten