Screen Shot 2022 12 03 at 100325

Taxi Castricum: een onverwachte liefdesverklaring tussen Johan en Rutger

Politiekmei 04 2023, 17:00
In een recente aflevering van "Taxi Castricum", het tv-programma waarin Rutger Castricum bekende Nederlanders vervoert naar hun bestemming, had hij een bijzonder ontroerend moment met niemand minder dan Johan Derksen. Tranen in de ogen, handen op elkaar - het voelde bijna als een romantische komedie. De grote vraag die Rutger aan Johan stelde, was wie hem ooit zou moeten opvolgen als hij ermee zou stoppen.
Johan antwoordde, met een zucht van verlichting en dankbaarheid, dat Rutger de enige persoon in Nederland was die hem zou kunnen opvolgen. "Je hebt iets meer innerlijk fatsoen dan ik, je bent ook iets minder genadeloos in je uitspraken, maar je bent snel en je hebt de juiste humor," zei Johan, terwijl hij dromerig in de verte staarde. Wie had dat gedacht? De immer kritische, sarcastische Johan Derksen die zich overgeeft aan het "kwijlerige cultuurtje" in Hilversum.
Het was een bijzonder moment waarop Johan, zonder enige ironie, Rutger adviseerde over hoe hij zich staande zou kunnen houden in de harde wereld van het praatprogramma. "Je moet tegen een stootje kunnen," zei hij, terwijl hij Rutger liefdevol in de ogen keek. En natuurlijk was er de gouden tip om niet op social media te zitten. Want, zoals Johan's dochter zo wijselijk zegt: "Lees het ook maar niet."
Maar vrees niet, Johan is nog lang niet van plan om te stoppen. De gedachte aan gezellige stamppot-maaltijden met leeftijdsgenoten in het dorpshuis is genoeg om hem gemotiveerd te houden. "Ik wil er alles aan doen om daar nooit te hoeven verschijnen," verklaart hij, terwijl hij zijn lip trilt bij het vooruitzicht.
Hoewel Johan dacht dat hij op zijn 75e zou stoppen, doen nieuwe contracten hem toch twijfelen. Gelukkig hebben Johan, Wilfred en René hun contract verlengd tot de zomer van 2025, dus de fans kunnen nog even genieten van hun briljante commentaren en inzichten.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
En zo eindigt dit prachtige sprookje van "Taxi Castricum" - waarin we de kwetsbare, gevoelige kant van Johan Derksen hebben gezien. Is dit het begin van een nieuwe, zachtere Johan? Of slechts een toevallig moment in een zee van sarcasme en ironie? Alleen de toekomst zal het leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten