Screen Shot 2022 03 25 at 123204

Totaal verdwaasde staatssecretaris Van Rij verdedigt de Belastingdienst: "Is het fundament van de samenleving!"

Politiekmrt 25 2022, 10:35
Dat het kabinet ziende blind en horende doof is wisten we al langer. Maar ze maken het nu wel héél bont. Want staatssecretaris Marnix van Rij laat even weten dat wat hem betreft het echte slachtoffer van alle woede over Toeslagenaffaires en dergelijke... de Belastingdienst is.
"De belastingdienst is het fundament van de samenleving," aldus deze enorme mafklapper. "We kunnen niet zonder. De Belastingdienst in het geld dat ons land draaiende houdt, en helpt burgers en bedrijven. Ruim 25.000 collega's zetten zich daarvoor in. Deze kan van de Belastingdienst verdient meer aandacht."
https://twitter.com/StasFB/status/1506949683310174212
Let op, deze man noemt dus de Belastingdienst het fundament van de samenleving. Knettergek. Het fundament van onze samenleving is het gezin. Of de lokale gemeenschap. Of... nou ja, ga maar door. Er zijn heel veel dingen, organisaties, mensen, instituten die je kunt bestempelen als "het fundament" van de samenleving. Maar dat geldt vooral niet voor de Belastingdienst. Dat is op zijn best een noodzakelijk kwaad, en op zijn slechtst een halve maffiaorganisatie (zie de Toeslagenaffaire en belastingen in het algemeen; pay us or we'll fuck you up).
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dat Van Rij daar anders over denkt zegt alles over denkbeelden van hem en dat hele partijkartel. Deze mensen krijgen immers betaald van belastinggeld. Daarnaast zijn ze ook nog eens druk de samenleving helemaal zo in te richten als zij willen. Het is duidelijk dat belastingen daarvoor een geweldig mechanisme zijn.
Tja. Misschien dat we kunnen zeggen dat het vanuit zijn perspectief dus inderdaad "het fundament" is. En dat is eigenlijk wel doodeng.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten