6ao3wuig

Van Haga slaat alarm: Van Heutsz Vaandel geweerd bij Indiëherdenking - trend van 'verindonesisering' moet stoppen

Politiekaug 16 2023, 17:00
Kamerlid Wybren van Haga van Belang van Nederland (BVNL) heeft met verontwaardiging gereageerd op het besluit om Het Van Heutsz Vaandel te weren bij de Nationale Indiëherdenking. Van Haga spreekt van een 'ongelooflijke schande' en plaatst vraagtekens bij de motieven van de organisatie achter deze beslissing.
Het Kamerlid vraagt zich hardop af of de organisatie achter de herdenking heeft toegegeven aan de intimidatie van activisten, die in het verleden het Indiëmonument hebben beklad. "Het bestuur van de Indiëherdenking lijkt te zijn geïnfecteerd door het destructieve woke-virus", aldus Van Haga. Volgens hem heeft Het Van Heutsz Vaandel grote betekenis voor zowel militairen als nabestaanden: "Het symboliseert de zielen van alle gesneuvelde regimentsleden. Het weren ervan is een regelrechte belediging voor de Indische gemeenschap en, in het bijzonder, voor de nabestaanden."
Daarnaast merkte Van Haga op dat deze beslissing past in een zorgelijke trend waarbij de herdenking steeds meer 'verindonesiseerd' lijkt te worden. Hij hekelde ook de verhoogde aanwezigheid van de Indonesische ambassadeur sinds vorig jaar, een beslissing die volgens hem diepe wonden oproept bij Indische Nederlanders. "Velen van hen hebben immers zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog als tijdens de daaropvolgende Bersiap-periode zwaar geleden onder Indonesisch racisme en terreur. En dat is iets dat door Indonesië stelselmatig wordt ontkend of gebagatelliseerd", voegt hij toe.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In reactie op deze recente ontwikkelingen heeft Van Haga Kamervragen gesteld aan minister-president Rutte. Hij wil duidelijkheid over de beslissing om Het Van Heutsz Vaandel te weren en meer inzicht in de grotere trend van 'verindonesisering' die hij signaleert rond de Nationale Indiëherdenking.
De komende dagen zal duidelijk worden hoe de rest van de politiek en de gemeenschap reageert op deze controversiële beslissing en de scherpe kritiek van Kamerlid Van Haga.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten