Vladimir Poetin haalt fel uit naar woke-cultuur Westen: 'Zij die roepen dat mannen en vrouwen bestaan worden vrijwel verbannen'

Vladimir Poetin haalt fel uit naar woke-cultuur Westen: 'Zij die roepen dat mannen en vrouwen bestaan worden vrijwel verbannen'

Vladimir Poetin, machtige en mysterieuze autocraat. Bron: Shutterstock: Door Gevorg Ghazaryan

Vladimir Poetins optreden tijdens de Valdai-conferentie stond onder meer in het teken van het verval van het Westen. Volgens de Russische president zijn er absurdistische praktijken aan de gang in het Westen. De definities van man- en vrouw-zijn worden herschreven, samen met grote delen van de geschiedenis. Een zorgelijke ontwikkeling, aldus Poetin.

Vladimir Poetin had geen goed woord over de groei van de woke-ideologie en de politieke correctheid in het Westen. Het is niet aan hem om zich er actief mee te bemoeien, maar hij mag er wel zijn verontrusting over uitspreken, aldus de president. Het Westen is in rap tempo zijn eigen geschiedenis aan het herschrijven onder het mom van politieke correctheid, daarnaast is men biologische feiten aan het ontkennen door de nieuwe definities van man- en vrouw-zijn te schrijven.

De Dagelijkse Standaard

?ref_src=twsrc%5Etfw

""De discussie over de rechten van mannen en vrouwen is in een aantal westerse landen uitgegroeid tot een totale begoocheling. Degenen die het risico lopen te zeggen dat mannen en vrouwen nog steeds bestaan, en dat dit een biologisch feit is, worden vrijwel verbannen. Om nog maar te zwijgen over dingen die gewoon monsterlijk zijn, zoals wanneer kinderen van jongs af aan worden geleerd dat een jongen gemakkelijk een meisje kan worden en omgekeerd. In feite indoctrineren ze hen in de vermeende keuzes die zogenaamd voor iedereen beschikbaar zijn - ouders uit de kwestie weghalen en het kind dwingen beslissingen te nemen die hun leven kan ruïneren."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is duidelijk dat Poetin zich qua mening schaart achter de kritieken van de Hongaarse premier Viktor Orbán. De afgelopen jaren heeft de Hongaar zich in soortgelijke bewoording kritisch geuit over de EU en de ontwikkelingen in het Westen. Poetin maakte in Valdai kenbaar dat de huidige trend in het Westen, die schuilgaat onder de noemer 'progressie', niks meer is dan achteruitgang.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer