plenaire zaal eerste kamer

Voorzitter Eerste Kamer Jan Anthonie Bruijn (VVD) biedt excuses aan voor wangedrag en zoekt verbetering

Politiekjun 23 2023, 16:30
In een interne e-mail gericht aan de medewerkers van de Eerste Kamer heeft Jan Anthonie Bruijn (VVD), de huidige voorzitter, zijn spijt betuigd voor zijn gedrag en de mogelijke negatieve impact die dit heeft gehad. Onlangs werden er meerdere meldingen gedaan over zijn autoritaire en onaangename bejegening van medewerkers, waarbij sommigen zich onheus bejegend voelden.
Bruijn heeft erkend dat hij zich het afgelopen jaar te veel heeft laten leiden door zijn emoties, wat resulteerde in een niet-adequate bejegening van zijn ambtenaren. Hij betreurt dit ten zeerste en heeft toegegeven dat hij meer zorgvuldigheid had moeten betrachten in zijn interacties met het personeel. Hij benadrukte dat de kracht die vereist is van een voorzitter soms tegen hem kan werken wanneer deze verkeerd wordt ingezet of overmatig wordt toegepast.
Als een stap naar verbetering heeft Bruijn aangekondigd dat hij externe begeleiding zal zoeken om aan een verbetertraject deel te nemen. Hij erkent de noodzaak om zijn eigen gedrag en leiderschapsstijl kritisch te evalueren en te ontwikkelen, zodat hij een gezonde en constructieve werkomgeving kan bevorderen.
Het is interessant om op te merken dat volgende week een nieuwe voorzitter wordt gekozen voor de Eerste Kamer. Bruijn heeft te kennen gegeven dat hij opnieuw kandidaat wil zijn voor deze functie. Opvallend genoeg heeft de BoerBurgerBeweging, de grootste partij in de senaat, ervoor gekozen om geen eigen voorzitterskandidaat naar voren te schuiven, maar in plaats daarvan de VVD'er te steunen. Dit vergroot aanzienlijk de kans dat Bruijn herkozen zal worden als voorzitter van de Eerste Kamer. Het is aan de Eerste Kamer om te beoordelen of Bruijn in staat is om zijn verontschuldigingen en zijn streven naar verbetering waar te maken.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten