Screen Shot 2022 09 21 at 152705

Sophie Hermans genoemd als mogelijke opvolger van Wiersma als minister van Onderwijs

Politiekjun 23 2023, 17:30
Het vertrek van Dennis Wiersma als minister van Onderwijs heeft voor opschudding gezorgd binnen de VVD-top. Premier Mark Rutte betreurt het opstappen van zijn partijgenoot en noemt het "enorm spijtig". Met het vertrek van Wiersma rijst echter meteen de vraag wie hem zal opvolgen als minister van Onderwijs.
Op donderdag maakte Wiersma bekend af te treden als minister nadat er recentelijk opnieuw een klacht over zijn wangedrag was binnengekomen, terwijl hij had beloofd dat zoiets niet meer zou gebeuren. De VVD-politicus stond al geruime tijd onder druk vanwege eerdere meldingen van ambtenaren over zijn ongepaste behandeling van anderen. In de wandelgangen wordt de naam van Sophie Hermans genoemd als mogelijke opvolger van Wiersma als minister van Onderwijs. "Er is enige kritiek op haar functioneren als fractievoorzitter, dus deze positie zou een uitweg kunnen bieden", zegt politiek verslaggever Thomas van Groningen in de uitzending van Op1.
Sophie Hermans heeft al geruime tijd te maken met kritiek vanwege haar zwakke indruk en haar imago als “de tassendrager van Rutte”. Mocht Hermans daadwerkelijk benoemd worden tot minister van Onderwijs, dan zou opnieuw iemand zonder enige dossierkennis en ervaring op een belangrijke ministerspost worden geplaatst. Het lijkt duidelijk dat het kabinet er alles aan doet om zichzelf in het zadel te houden, ongeacht of er capabele personen op sleutelposities binnen het kabinet terechtkomen.
Het is nog onzeker wie uiteindelijk de positie van minister van Onderwijs zal innemen na het vertrek van Dennis Wiersma. De VVD-top zal nu moeten beslissen wie de meest geschikte persoon is om deze belangrijke rol te vervullen en het onderwijsbeleid in goede banen te leiden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten