1322118764 c3d79fec43 c

Lachwekkende noodklok voor het Klimaat: Domtoren wordt podium voor klimaatreligie

Binnenlandjun 23 2023, 18:30
In een opmerkelijke en bijna komische gebeurtenis zal de Domtoren in Utrecht zaterdag dienen als podium voor de 'noodklok voor het klimaat' bericht de Utrechtse Internet Courant. Het Utrechts Klokkenluiders Gilde (UKG) heeft aangekondigd dat ze om 12.00 uur de klokken zullen luiden op verzoek van Grootouders voor het Klimaat. Dit initiatief zal op veertien locaties in Nederland plaatsvinden. Maar wacht even, gaan ze nu zelfs de prachtige Domtoren gebruiken om de klimaatreligie door te drukken?
Het is begrijpelijk dat sommige mensen deze actie met enige verbazing bekijken. De Domtoren is een historisch symbool van Utrecht, een majestueus monument dat trots over de stad waakt. Maar nu wordt het blijkbaar ingezet als instrument om een bepaalde politieke boodschap te verspreiden. Het is bijna alsof ze de Domtoren willen transformeren tot een torenhoge preekstoel voor de klimaatbeweging.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Op Twitter heeft het Utrechtse PVV Statenlid Sjors Nagtegaal zijn twijfels geuit over deze ongewone keuze. Hij vraagt zich af wat Frederik van Sierck, de bouwmeester van de Domtoren, zou denken als hij nu zou leven. Het is een legitieme vraag die de absurditeit van deze situatie benadrukt. Zou Van Sierck ooit hebben kunnen bedenken dat zijn meesterwerk zou worden gebruikt als een podium voor een hedendaagse klimaatboodschap?
Het gebruik van historische monumenten en symbolen als middel om een specifieke politieke agenda te bevorderen, roept vragen op over de geloofwaardigheid en effectiviteit van dergelijke acties. Het kan gemakkelijk leiden tot het ridiculiseren van de serieuze discussie rondom het klimaat. Bovendien is het ook interessant om te bedenken wat de reactie van het publiek zal zijn. Zullen mensen de noodklok voor het klimaat serieus nemen of zullen ze het eerder als een stunt beschouwen?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Laten we niet vergeten dat het behoud van historisch erfgoed een belangrijke taak is. De Domtoren is een nationaal symbool dat bewaard moet blijven voor toekomstige generaties. Het is begrijpelijk dat mensen hun zorgen uiten over het gebruik van dergelijke monumenten voor politieke doeleinden. De Domtoren is van iedereen en niet alleen van klimaatgekkies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten