shutterstock 1929816080

VVD weer door de knieën: dwang bij asielopvang voor gemeenten

Politiekokt 19 2022, 10:45
Als er iets voorspelbaar is bij de VVD is dat deze partij nooit haar rug recht houdt. Ook nu weer gaan ze door de knieën. Gemeenten wordt het verplicht om asielzoekers op te vangen.
De VVD wordt sinds 2012 gekenmerkt door eerst stoere taal te verkondigen en dan telkens door de knieën te gaan als het puntje bij paaltje komt. Dit is dus weer gebeurd. Dit levert geen fraai trackrecord op. Sinds 2012 verkwanselde de VVD de hypotheekrenteaftrek, staakte het verzet tegen rekeningrijden en zag het aantal ambtenaren alleen maar groeien ondanks de wens van een kleine overheid. Daar komt nu bij dat gemeenten met dwang verplicht worden om asielzoekers op te vangen. We kunnen nu officieel zeggen dat de VVD geen rechtse partij meer is. Das war einmal!
D66, CDA en CU krijgen weer hun zin. Het is ongelooflijk om te zien dat de grootste partij van het land altijd water bij de wijn doet. Het kan niet anders dat BVNL en JA21 hier garen bij gaan spinnen. De Telegraaf weet te melden dat het wetsvoorstel ten opzichte van vorige week nauwelijks is veranderd. Dat houdt in dat alle gemeenten ’een redelijk aantal’ asielzoekers moeten opvangen en dat er een bonus wordt uitgekeerd als er extra plaatsen worden geleverd. Onder de noemer ’spreiden en verleiden’ moet het minder pijnlijk lijken dat gemeenten die tot op heden geen asielzoekers wilden opvangen daar straks toe kunnen worden gedwongen.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opiniesEn als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Met dit wetsvoorstel wordt de lokale democratie buitenspel gezet. Hiermee werpt de VVD haar laatste liberale veren af. De liberal van der Burg is blij. Hij hoeft nu niet meer met de pet rond omdat hij nu voldoende capaciteit heeft om gelukszoekers te huisvesten. Het adagium van Eric van der Burg luidt niet voor niks; hoe meer asielzoekers, hoe beter. Dat hiermee de maatschappelijke onvrede tot het kookpunt komt doet er niet toe. Zolang de liberals maar kunnen deugen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten