24705223814 0522493ea2 c

3,2,1.... ophef! Pegida wil de koran gaan verbranden in het centrum van Rotterdam

Binnenlandokt 19 2022, 12:00
We hadden al een tijd niets meer gehoord van Pegida Nederland. Op de redactie dachten we dat Pegida in Nederland niet meer bestond. Maar ook zij lijken nu uit hun Coronaslaap te komen. Edwin Wagensveld heeft namelijk aangekondigd om aanstaande zaterdag in het centrum van Rotterdam een koran te willen verbranden.
Deze gebeurtenis gaat natuurlijk weer grimmige beelden opleveren. Fundamentalistische moslims vinden het niet erg leuk als hun heilige geschrift word verbrandt. Zij zullen de koran met hand en tand verdedigen dat is natuurlijk andere koek dan elkaar de wang toekeren. Het is namelijk ook niet erg constructief om de koran te verbranden. Boeken verbranden is ook een zwakte bod. Je kunt boeken beter lezen en dan weerleggen met snoeiharde analyses. Zoals de overleden arabist Hans Jansen heel goed heeft gedaan in zijn boek Islam voor Varkens. 
De koranverbranding gaat komende zaterdag om 14.00 uur plaatsvinden op het Stationsplein in Rotterdam. De gemeente Rotterdam heeft hier een vergunning voor afgegeven. Pegida organiseert de demonstratie onder de noemer ‘Duidelijk maken dat haat tegenover anderen, met de paplepel via de Koran wordt ingegoten''. Het was de afgelopen twee jaar rustig omtrent het onderwerp islamisering. Het onderwerp begint nu weer te leven door de onrust in Iran. In Iran is namelijk een vrouw vermoord door het regime omdat zij haar hoofddoek verkeerd droeg. En in Nederland is er veel kritiek op de Feyenoorder Kökçu omdat hij als aanvoerder niet de regenboogband wilde dragen. Dit vanwege zijn geloofsovertuiging. Kökçu is een strenggelovige moslim.
Pegida heeft geen bijzondere reden waarom Rotterdam zaterdag plaats van handeling is. Edwin Wagensveld exclusief tegen DDS: ''We wisten al maanden dat we deze demonstraties maar ook andere acties die gaan komen in de herfst zouden starten, spreek niet voor niets al tijden over een hete herfst op sociale media. Dat we nu zaterdag beginnen in Rotterdam en zondag in Den Haag, heeft geen specifieke achtergrond.''
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Dat het daadwerkelijk tot een koranverbranding gaat komen is nog maar de vraag. ,,Het OM is daar mee bezig. Ik moet hun advies afwachten,” zegt Loco-burgemeester Robert Simons (Leefbaar Rotterdam) in het AD. Dus het kan heel goed zijn dat bij een negatief advies van het OM de koranverbranding wordt verboden. 
Mocht de Koranverbranding alsnog verboden worden dan heeft Pegidavoorman Edwin Wagensveld daar al een antwoord op: ''Wij kregen jarenlang steeds als beperking bij demonstraties "open vuur" (bijvoorbeeld bij het BBQen van varkensvlees) verbod, daar is nu ineens bij demonstraties tegen Iraanse regime een uitzondering gemaakt en mochten er wel zonder arrestaties etc. hoofddoeken verbrand werden. Tja, we zien het verschil. Een Koran verbranden is volgens de Wet niet strafbaar, gaat de gemeente dus alsnog de demonstratie verbieden hangen we hem binnenkort bijvoorbeeld brandend aan de Erasmusbrug.''
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten