shutterstock 1573427446

Koning Willem-Alexander mogelijk toch naar het WK voetbal in Qatar

Politiekokt 19 2022, 13:00
Het kabinet lijkt een flinke draai te maken. Eerst was het namelijk de bedoeling dat er geen afvaardiging van Nederland naar het WK voetbal in Qatar ging. Nu wordt zelfs de koning ingevlogen. Het koningshuis opent namelijk deuren die anders gesloten zouden blijven. Nederland heeft namelijk de energie van Qatar hard nodig denk hierbij aan LNG.
"Het kabinet is voornemens om, zoals gebruikelijk bij vergelijkbare grote sportevenementen, een regeringsafvaardiging te sturen ter aanmoediging van het Nederlands elftal. Het kabinet kiest hiermee voor samenwerking met Qatar met het oog op duurzame verandering," schrijft minister Hoekstra in een brief aan de Tweede Kamer. It's all about the money.
De Tweede Kamer is niet blij met deze draai van het kabinet. De Tweede Kamer wil juist een boycot van het WK omdat Qatar zich schuldig maakt aan ernstige uitbuiting van gastarbeiders en de mensenrechten schendt. Wopke Hoekstra zegt dat het nodig is dat er een afvaardiging naar het WK voetbal gaat. Er spelen namelijk veel internationale belangen mee. De oorlog in Oekraïne en de energieleveringszekerheid. Daarnaast speelt Qatar een belangrijke rol in de Golfregio en in de verhouding met Iran over een kernenergieakkoord en hielp Qatar met het evacueren van mensen uit Afghanistan. Nederland heeft Qatar dus als bondgenoot nodig op politiek en economisch vlak. Wegblijven zal als een belediging worden beschouwd voor de machthebbers van Qatar. Een verstoorde relatie met Qatar kan Nederland zich niet veroorloven in een tijd van mondiale onrust. 
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
De kans is dus groot dat we de koning zullen zien op de tribune bij één van de wedstrijden van Oranje. Het WK begint over een maand op 20 november 2022 met de openingswedstrijd Qatar - Ecuador.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten