Van Haga: “Er moet lik-op-stuk-beleid komen voor ontspoorde jongeren”

Van Haga: “Er moet lik-op-stuk-beleid komen voor ontspoorde jongeren”

Wybren van Haga in het laatste coronadebat van voor de verkiezingen van maart 2021. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Ontspoorde jongeren zijn een groot probleem. Gisteren was het weer zover dat opgeschoten tuig de sfeer op de kermis in Amsterdam Osdorp verpeste. De maat is vol en daarom eist Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) van minister Yesilgöz (Veiligheid) lik-op-stuk-beleid tegen ontspoorde jongeren die de samenleving steeds vaker stelselmatig ontwrichten.

“Als je ziet dat reljeugd gisteren voor de derde avond op rij na het sluiten van de kermis in Osdorp de confrontatie heeft gezocht met de politie, dan is er nul respect”, aldus Van Haga die wil dat de kosten voor de tientallen agenten die werden ingezet om de orde te herstellen worden verhaald op deze kermisterroristen. Evenals de gemiste omzet voor ondernemers van de kermis, die op last van de gemeente de rest van de week, tot en met zondag, om 19.00 uur moet sluiten. “Deze schade moeten we rücksichtslos op het reltuig verhalen.” Erg ambitieus voorstel van de fractievoorzitter van BVNL alleen valt er van een kale kip weinig te plukken.

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

Het gooien van illegaal vuurwerk tussen kermisbezoekende gezinnen, het stelselmatig zoeken van de confrontatie met de politie, de veiligheid levensgevaarlijk verstoren door met scooters door bezoekers heen te rijden, zijn voor BVNL respectloze uitingen die keihard moeten worden aangepakt. “Naast het verhalen van de kosten, kun je die scooters afpakken en voor langere tijd gebiedsverboden of een avondklok opleggen aan respectloze jeugd dat heropgevoed dient te worden,” aldus Van Haga. Deze strafmaatregelen zetten meer zoden aan de dijk. Je moet dit tuig raken in hun (bewegings)vrijheid en het afpakken van hun statussymbolen daar worden ze ook niet blij van.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer