Wanhopige Frans Timmermans bereid om premier-ambities opzij te schuiven: "Niets is onbespreekbaar"

Politiekmei 12, 19:30
Nu er eindelijk een beetje beweging lijkt te komen in de formatie, heeft Frans Timmermans vandaag in de uitzending van WNL op Zondag kenbaar gemaakt dat hij zijn premier-ambities bereid is opzij te schuiven mocht GL/PvdA toch aan de onderhandelingstafel terechtkomen.
“Waar het mij om gaat is dat we met z'n drieën kijken of er iets mogelijk is. En dan is voor mij niets onbespreekbaar,” zei de voormalige EU-klimaatpaus vanochtend in gesprek met Rick Nieman. Volgens Timmermans hebben de drie partijen, GL/PvdA, VVD en NSC, nagenoeg hetzelfde aantal zetels wat ervoor zou zorgen dat de verantwoordelijkheid evenredig verdeeld zal worden. “Dan is het niet zo dat ik dan de leiding krijg over het proces. Je zit eigenlijk te dicht bij elkaar om daar een van de drie als leider aan te wijzen.”
De kans dat dit gaat gebeuren lijkt klein aangezien er eindelijk positieve signalen naar buiten komen dat de formatie de goede kant op gaat. Het kan zomaar zijn dat we ergens in de komende dagen witte rook krijgen. Iets waar Timmermans niet per se heel blij mee is. “Ik heb duidelijk aangegeven dat het mij een lief ding waard zou zijn als Wilders niet in de regeringsmacht zou komen.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Maar de nachtmerrie van Timmermans lijkt werkelijkheid te worden, al heeft Wilders al duidelijk kenbaar gemaakt zelf niet premier te worden, om zo tegemoet te komen aan de onderhandelende partijen. Wilders heeft volgens verschillende bronnen wel al contact gezocht met een mogelijke premierskandidaat en de naam van Mona Keijzer zingt al even rond.
Want wie zou het anders moeten zijn? Mona ligt voor zover bekend redelijk goed bij de andere partijen en het zou dan ook een logische keuze zijn. We kunnen er in ieder geval voorzichtig vanuit gaan dat de EU-klimaatpaus niet het torentje zal bekleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten