Werken tot je sterft: de AOW-leeftijd wordt wéér verhoogd

Werken tot je sterft: de AOW-leeftijd wordt wéér verhoogd

Politieknov 09, 19:00
Goed nieuws voor mensen die graag in het harnas willen sterven. De AOW-leeftijd gaat namelijk met drie maanden omhoog. Dit omdat de officiële levensverwachting enigszins blijft toenemen.
In voorgaande jaren bleef de pensioenleeftijd stabiel op 67 jaar. Dit omdat de politiek bang was dat Nederlanders zouden rebellen als die leeftijd nog hoger zou worden. Maar die angst hebben politici nu van zich afgeschud. Met corona hebben ze immers gezien dat ze letterlijk alles kunnen maken. Ze kunnen vol dictator gaan en de meerderheid van het volk vindt het wel prima.
En dus is vandaag bekend geworden dat de AOW-leeftijd lekker met drie maanden omhoog gaat. Want volgens De Staat neemt de levensverwachting van Nederlanders nog steeds toe. Hebben ze daar bewijs voor? Haha, nee, niet echt. Het CBS schat dat in. In 2028 denkt het CBS dat er een hogere levensverwachting is. En daarom wordt vanaf 2028 de pensioenleeftijd verhoogd. Yay!
De verwachting is dat "65-jarigen in 2028 een levensverwachting van 21,05 jaar hebben," aldus de Rijksoverheid op de eigen website. "De AOW-leeftijd stijgt daarom mee naar 67 jaar en drie maanden." Tijdens de coronacrisis nam de levensverwachting van Nederlanders niet toe maar het CBS verwacht dat dit vanaf nu wél weer gaat gebeuren.
Natuurlijk moeten we hier niet al te negatief van worden. We zijn immers nog lang niet aanbeland bij 80 jaar. Die leeftijd ligt ongetwijfeld ook in het verschiet. Tot we bij een situatie uitkomen waar we geboren worden, verplicht naar school gaan, werken en dan sterven. Zonder ooit een periode te hebben gehad waarin we konden 'relaxen.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten