WildersWNL

Wilders wil dat Van Dissel "z'n biezen pakt" na OVV-rapport: "Als hij een beetje eergevoel heeft, zou hij vandaag nog vertrekken"

Politiekfeb 20 2022, 15:30
RIVM-voorman Jaap van Dissel zei na aanleiding van het explosieve OVV-rapport dat hij het begin van de coronacrisis op dezelfde manier zou aanpakken. Volgens PVV-leider Geert Wilders is deze opmerking ongekend, volgens de PVV'er is het beter als Van Dissel zo snel mogelijk functie neerlegt.
PVV-voorman Geert Wilders was zondag te gast bij WNL waar hij stevige kritiek had op Jaap van Dissel. Het explosieve OVV-rapport stelde dat de overheid en het RIVM nogal wat blunders hebben gemaakt tijdens het begin van de coronacrisis. Opmerkelijk genoeg heeft Van Dissel gezegd dat hij terugkijkend op het verleden niks anders zou doen. Volgens Wilders is zo'n uitspraak onbegrijpelijk. "Ik vind het echt ongelooflijk dat hij het lef heeft om dat te zeggen. U weet dat er in het begin van de crisis een vliegtuig vol hulpmiddelen naar China ging, we hadden toen zelf een tekort en de focus lag toen al heel erg op de ziekenhuizen in plaats van de verpleeghuizen. Van de week is gebleken dat het ministerie in een een-tweetje met het OMT van Van Dissel die richtlijnen gewoon heeft aangepast. Hij heeft gezegd dat die mondkapjes, waar we te weinig van hadden, misschien niet zo erg nodig zijn als dat ze uiteindelijk toch bleken te zijn."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Volgens de PVV-leider is het ongekend dat Van Dissel nu doet alsof zijn blunders in het verleden niet erg zijn. Volgens Wilders zou iedereen met "een beetje eergevoel" direct zijn vertrokken. Echter lijkt Van Dissel maar over weinig zelfreflectie te beschikken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten