shutterstock 105334214

Geert Wilders en Caroline van der Plas genieten van Oranjekoorts in Duitsland: "Trots op Nederland!"

sportjun 16, 14:00
We hebben er even op moeten wachten – tot een paar uur voor de aftrap van Nederland - Polen weliswaar – maar de Oranjekoorts begint eindelijk een béétje op gang te komen. Los van de twee Oranjestraatjes die afgelopen weken het nieuws domineerden. Maar verder? Verder is het vrij rustig en heerst er toch enige scepsis rond het Nederlands elftal. De verwachtingen zijn over het algemeen niet héél hoog onder de Nederlanders.
In Den Haag hangen de oranje vlaggetjes wél al uit. Onder andere Geert Wilders en Caroline van der Plas – die beiden sowieso de laatste dagen goed gemutst zijn – genieten met volle teugen van het Oranje-plezier in Duitsland. “Wat een feest. Trots op Nederland,” schrijft de BBB-politica. Wilders voegt zich bij het optimisme: "Dat het een mooie dag mag worden!"
Het EK in Duitsland laat tevens maar weer eens het charme van het voetbal zien. De straten in de Duitse steden lopen vol met feestende supporters, iets wat we in Qatar nauwelijks terugzagen. Het organiseren van een dergelijk toernooi hoort dan ook thuis in een echt voetballand zoals bijvoorbeeld Duitsland.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Voetballen in Duitsland brengt echter wel weer het risico met zich mee dat kwaadwillende idioten zich laten gelden, want er lopen daar behoorlijk wat van rond bij onze oosterburen. Eerder deze maand werd er nog een terroristische cel opgerold, en helaas waren ook Oranje-supporters vandaag niet veilig voor een gestoorde gek met slechte intenties. De politie moest ingrijpen voorafgaand aan de wedstrijd toen een gewapende man, uitgerust met een bijl en een brandbom, probeerde supporters aan te vallen. Gelukkig heeft de politie de man neergeschoten en gearresteerd.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten