Eindelijk! 'Max Verstappen en het Koningshuis verklaren het festivalseizoen voor geopend' na legendarische F1-winst op circuit van Zandvoort

Eindelijk! 'Max Verstappen en het Koningshuis verklaren het festivalseizoen voor geopend' na legendarische F1-winst op circuit van Zandvoort

Ev. Safronov / Shutterstock.com

Het festivalseizoen is eindelijk officieel geopend! 70.000 enthousiaste live-toeschouwers zagen F1-coureur Max Verstappen vandaag de legendarische Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort winnen. Koning Willem-Alexander en zijn gezin waren ook in de Noord-Hollandse badplaats aanwezig om het festivalseizoen symbolisch voor geopend te verklaren. De Aftersummer of Love lijkt nu eindelijk begonnen.

Terwijl vele tienduizenden mensen vandaag protesteerden tegen het -in hun ogen- verstikkende coronabeleid van het demissionaire kabinet Rutte III, werd op het circuit van Zandvoort een potje op niveau geracet.

Op het circuit van Zandvoort wist onze nationale Formule 1-held Max Verstappen de Dutch Grand Prix te winnen. Het was de eerste Grand Prix op Nederlandse bodem sinds 1985. Mede-organisator en financierder prins Bernard Jr. wist er een massaal bezocht Holland Heineken Festival van te maken. Maar liefst 70.000 toeschouwers konden genieten van de crème-de-la-crème qua optredende artiesten van eigen bodem. Zo zong Davina Michelle -gehuld in een racepak- het Wilhelmus tijdens de aanvang van de race. Dit deed ze nog eens dunnetjes over bij de huldiging van overwinnaar Verstappen.

DJ Tiësto onthaalde de winnende Verstappen bij de eindstreep van het parcours met de finishvlag. Ter afsluiting van de Dutch Grand Prix zal de bekende DJ nog een optreden verzorgen voor de 70.000 aanwezige bezoekers op het circuit van Zandvoort. En laten we wel wezen: Daarmee lijkt het festivalseizoen -na maanden vertraging- dan toch eindelijk officieus geopend! Het signaal dat heel Nederland weer los mag gaan is dit weekend, in het bijzijn van het Koningshuis, overduidelijk afgegeven.

Het kan nu niet meer zo zijn dat andere evenementen met meer dan 750 bezoekers nog langer worden verboden. Het is ook bemoedigend om het Koningshuis te zien klappen tussen een uitzinnige menigte van 70.000 feestvierders op Zandvoort. Kortom: Er lijkt na dit weekend geen houden meer aan. De massaliteit bewees het vandaag in Amsterdam, ze bewezen het dit weekend in Zandvoort en volgend weekend (op zaterdag 11 september) gaan er nog meer Nederlanders los tijdens een nog grotere Unmute-Us Dancerave in bijna alle grote steden van ons land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer