60882760 7761ca27a5 b

Onverklaarbare Pandemie in Rotterdamse Scholen: Symptomen Bevatten Vreemde Drang om Feyenoord te Huldigen

sportmei 15 2023, 18:00
Het is echt een wonder, de mysterieuze golf van ziekte die over Rotterdamse scholieren is gekomen precies op de dag van de huldiging van de landskampioen Feyenoord. Rector Frank Geelink van het Lyceum Rotterdam meldt dat maar liefst 5 tot 10 procent van de leerlingen zich plotseling ziek heeft gemeld, zoveel meer dan op een gewone maandag. Natuurlijk heeft dit alles niets te maken met de huldiging van Feyenoord, toch?
Ouders, die normaliter een e-mail krijgen als hun kinderen zich ziek melden zonder opgaaf van reden, moeten wel even zijn geschrokken van al deze plotselinge ziektegevallen. En het is zo toevallig dat op sommige andere scholen, het missen van lessen vanwege de huldiging wél is toegestaan. Wat een merkwaardige samenloop van omstandigheden, nietwaar?
Nu had de gemeenteraad vorige week een motie aangenomen om de huldiging van Feyenoord als geldige reden voor verlof toe te kennen aan Rotterdamse leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs. Maar het Lyceum Rotterdam hield de voet bij stuk. In een brief lieten ze weten dat de leerlingen gewoon op school werden verwacht. Want ja, wat is nou een huldiging van je favoriete voetbalclub als landskampioen in vergelijking met een dagje school?
Geelink bevestigde dat sommige ouders hun kinderen ziek hebben gemeld zodat ze naar de huldiging konden. Ik bedoel, wie wil er nou naar de Coolsingel als er een feestje aan de gang is? Het is immers veel leuker om in de klas te zitten en de Pythagorese stelling te leren, toch?
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen... en om het op te nemen voor al die arme Rotterdamse scholieren die eindelijk iets te vieren hebben, maar tegengewerkt worden door hun achterlijke scholen.
Maar vrees niet! Op de Thorbecke Talentschool en het Montessori Lyceum Rotterdam hebben ze het begrepen. Daar mogen leerlingen de lessen missen, mits hun ouders ze hebben afgemeld. En zo hoort het ook. Want laten we eerlijk zijn: wie wil er nou op school zitten als je favoriete voetbalteam wordt gehuldigd als landskampioen? Precies, niemand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten