iran gc4f6b0aff 1280

Voormalig PSV-er ontvlucht Iran, speler van de Iraanse club Persepolis voelt zich niet meer veilig

sportdec 21 2022, 19:00
Voormalig speler van PSV Jurgen Locadia is Iran ontvlucht. Volgens Tv-station Iran International zou de voetballer zich niet meer veilig voelen en is daarom vertrokken naar Nederland. Locadia speelt bij het Iraanse Persepolis.
Locadia, die onder andere werkzaam was voor PSV, Brighton & Hove Albion en Hoffenheim zou volgens berichtgeving in eerste instantie het land hebben verlaten vanwege gezondheidsproblemen van zijn vrouw, nu blijkt volgens Iraanse media dat de voetballer zich niet meer veilig voelt in het land. Locadia zou daarmee ook gehoor geven aan de oproep van de Nederlandse overheid om het land per direct te verlaten.
In Iran zijn al maanden protesten aan de gang doordat de 22-jarige vrouw Masha Amini om het leven is gekomen door toe doen van de Iraanse Moraal Politie. Ze zou zijn aangehouden omdat ze haar hoofddoek niet op de juiste manier droeg.
Er zou vanuit de Iraanse club, waar Locadia sinds augustus werkzaam is, nog een poging zijn gedaan om hem te overtuigen om in Iran te blijven. Dit was voor Locadia volgens Iran International echter een extra reden om het land per direct te verlaten. Dat de Iraanse overheid veel invloed heeft op de Iraanse bevolking is niks nieuws. De Iraanse overheid was ook niet bepaald te spreken over de protestactie van het Iraanse elftal tijdens het WK in Qatar, waarbij het elftal in eerste instantie niet meezong met het volkslied. Later in het toernooi, onder hoogstwaarschijnlijk hoge druk vanuit de Iraanse overheid, deden zij dat wel.
Voormalig Ajaxied David Neres die in het verleden speelde voor Shaktar Donetsk moest ook met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne het land verlaten. Je zou toch denken dat spelers, in de tijd van geopolitieke spanningen, niet snel een uitstap meer zal maken naar dat soort vreemde landen.
Het is vooralsnog niet duidelijk of Locadia nog zal terugkeren bij zijn club in Iran en het is afwachten wat voor gevolgen dit eventueel zal hebben voor het vervolg van zijn carrière.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten