shutterstock 1173152773

Voorzitter politiebond: Meer 'blauw' op straat? Dan geen supporters meer bij voetbalwedstrijden

sportdec 20 2022, 14:00
Volgens Wim Groeneweg, voorzitter van de politiebond ACP, is er teveel politie inzet nodig tijdens voetbalwedstrijden. Dit heeft een nadelig effect op de zichtbaarheid van de politie op straat. “Niet de oplossing om meer blauw op straat te krijgen” Aldus Groeneweg in de Telegraaf.
Meer dan de helft van Nederland ziet zelden of nooit agenten op straat, dit blijkt uit cijfers van het CBS. Groeneweg vindt daarom dat het tijd is voor maatregelen en noemt als voorbeeld een verbod in te stellen op publiek in de stadions. "De capaciteit van de politie is gebrekkig en dat is zorgelijk. Daarom moeten we prioriteiten stellen. Na de winterstop begint de Eredivisie weer. Om te zorgen dat er meer politie op straat is, zouden er geen bezoekers meer bij voetbalwedstrijden moeten zijn."
De KNVB en het CED (Coöperatie Eerste Divisie) en de ECV (Eredivisie CV) vinden het idee van de voorzitter van de politiebond een slecht plan. Het lijkt vooral op een schreeuw om aandacht gericht aan de politici in Den Haag om meer ‘blauw’ op straat te krijgen. "Een streep zetten door voetbalplezier voor supporters is niet de oplossing om meer blauw op straat te krijgen. Wij snappen dat er schaarste is en samen met de politie streven we juist naar een zo laag mogelijke politie-inzet rondom de wedstrijden. Zo hebben stewards van de clubs de afgelopen jaren alle plaatsen van de politie in de stadions overgenomen."
Tijdens de corona periode hebben we gezien hoe het is om in lege of half lege stadions te spelen, inclusief dat belachelijke ‘juichverbod’. Mensen hebben een uitlaatklep nodig en waar kan dat beter dan in het voetbalstadion. De inkomsten die de clubs mislopen wanneer er een verbod komt op supporters zijn gigantisch en dit zal er dan ook voor zorgen dat meerdere clubs gaan omvallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten