BREAKING: Moszkowicz wraakt rechtbank in zaak-Wilders

Geen categorieokt 04 2010, 11:17
voorzitter moors
Zo, de eerste dag van de zaak-Wilders is onderweg en het zou nog weleens even kunnen duren voordat we dag twee gaan meemaken. De advocaat van Geert Wilders, Bram Moszkowicz, heeft geheel terecht alle drie de rechters gewraakt.
Nadat Geert Wilders zich al gelijk aan het begin van de zitting verrassend genoeg op zijn zwijgrecht beriep, reageerde de voorzitter van de rechtbank als door een wesp gestoken. Hij liet weten dat hij en zijn mederechters ook de krant lezen en tv kijken en dat daar de indruk uit naar voren kwam dat Wilders wel vaker de discussie uit de weggaat. Op dat moment tikte Moszkowicz de voorzitter al op de vingers, maar na de schorsing van 10.15 kwam hij met het echte vuurwerk op de proppen: een verzoek tot wraking.
Zo'n wrakingsverzoek houdt in dat er een geheel nieuwe rechtbank moet worden gevormd, omdat de huidige de schijn van partijdigheid heeft gewekt. In mijn ogen een geheel terecht verzoek hier. Deze zaak is zo belangrijk voor de gehele Nederlandse samenleving dat dergelijke opmerkingen niet kunnen. Moszkowicz heeft helemaal gelijk dat de rechter het beroep van Wilders' op zijn zwijgrecht helemaal niet moet duiden. Hoe voorzitter Moors het in zijn hoofd haalt zo'n opmerking te maken, is mij dan ook een raadsel.
Het wrakingsverzoek wordt om 12.00 uur behandeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten