Internationale Socialisten doen toch maar geen aangifte

Geen categorieokt 04 2010, 16:41
Inmiddels alweer meer dan een half jaar geleden werden de communisten (94 miljoen doden) van de Internationale Socialisten in een overheidsrapport volledig terecht antisemitisch (en gewelddadig) genoemd - vorige week werd hen dit overigens in de Elsevier eveneens verweten. Daar waren de rode Hamas-vriendjes toen boos over en dus schreef men een brief naar de IVA, de onderzoeksorganisatie die het rapport opstelde, waarin met rectificatie eiste, en zo niet dan zouden juridische stappen volgen. De IVA weigerde uiteraard en onderbouwde dit, aldus de IS, met "118 verwijzingen naar boeken, artikelen, websites, en niet nader gespecificeerd ‘filmmateriaal’". Doen de IS dan nu aangifte? Nee, dat doen ze niet:

Natuurlijk hebben we overwogen om de IVA via een rechtszaak te dwingen tot rectificatie. Na lang beraad hebben we daarvan afgezien. De kosten van zo een rechtszaak zijn hoog, zeker als die loopt tot aan een hoger beroep. Voor een kleine organisatie als de onze is het financieel onmogelijk om de risico’s van zo een juridisch gevecht tegen een door de staat geruggesteunde commerciële instelling uit te zingen. Bovendien bestaat het gevaar dat de rechtszaak zelf de aanleiding zou zijn om de lasterlijke bewering zoveel aandacht te geven, dat zij onafhankelijk van de uitspraak van een rechter aan ons zou blijven kleven.

Slap smoesje natuurlijk - niet in de laatste plaats omdat ze vooraf al wisten dat er kosten aan een rechtszaak verbonden zijn - , dus mag wel geconcludeerd worden dat de 118 verwijzingen ook de IS zelf aan het twijfelen hebben gebracht. Waarvan akte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten