Wilders-proces wordt steeds meer GroenLinks-feestje: Tweede Kamerlid GL blijkt bestuurslid 'benadeelde partij'

Geen categorieokt 16 2010, 10:15
Als het aan het OM ligt krijgt geen van hen schadevergoeding, maar komende maandag mogen ze wel hun 'schade' motiveren bij de rechtbank: de 'benadeelde partijen' in het Wilders-proces. De Pers schreef deze week een stuk over hen, met speciale aandacht voor de twee usual suspects: René Danen en Mohamed Rabbae. Behalve benadeelde partij zijn beiden overigens ook GroenLinks-lid. Rabbae was zelfs lijsttrekker van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen van 1994 en Danen deed al eens, zonder succes, een poging om bestuurslid van GroenLinks te worden.
Ook het bestuur van de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (Hollanda Türkiyeli Isçiler Birligi, HTIB) vond het kennelijk nodig om zich tot de benadeelde partijen te voegen. Daarmee is de cirkel voor GroenLinks rond: na de ex-lijsttrekker en het bijna-bestuurslid is nu ook een huidig Tweede Kamerlid bij het Wilders-proces betrokken: Tofik Dibi. Op de website van de Turkse Arbeidersvereniging kent men Tofik Dibi weliswaar niet, maar Dibi heeft, kennelijk verguld van trots, de functie zelf wereldkundig gemaakt via het nevenfunctieoverzicht van de Tweede Kamer (p. 5):

Nevenfunctieoverzicht Tweede Kamer der Staten-Generaal 2010
(...)
Laatst bijgewerkt op 14 oktober 2010
(...)

Dibi, T. (GroenLinks)
Nevenfuncties
Bestuurslid Turkse Arbeidersvereniging in Nederland

Dibi heeft in het verleden met HTIB links-extremistische demonstraties, zoals 'Stop Bush', georganiseerd. Bij al deze demonstraties waren de links-extremistische, antisemitische Internationale Socialisten ook betrokken. HTIB zit dan ook in allerlei door de Internationale Socialisten opgezette platforms. HTIB nam ook deel aan de anti-Israël-demonstratie van 3 januari 2009 waar ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas’ gescandeerd werd en aan de anti-Israël-demonstratie van 13 april 2002 waar vele antisemitische teksten te horen en lezen waren, Joodse omstanders aangevallen werden en een brandbom naar een homo-discotheek werd gegooid.
De strijd van het GroenLinks-trio tegen de vrijheid van meningsuiting sluit overigens prima aan bij het GroenLinks-partijprogramma, citaat: "Het vrije woord is geen vrijbrief voor beledigen, kwetsen of discrimineren." En dus moet de parlementariër Geert Wilders gestraft worden vanwege zijn politieke opvattingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten