Links-radicale Wildershater wordt nieuwe directeur Greenpeace

Geen categoriedec 18 2010, 11:30
Wat zal men trots zijn bij Greenpeace Nederland, nu na het vertrek naar de Tweede Kamer van algemeen directeur Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) eindelijk een waardige opvolger is gevonden: Sylvia Borren. Borren kennen we bij DDS nog, van 1994 tot 2008 was ze namelijk de directeur van Oxfam Novib – klein wereldje nietwaar? Onder haar leiding koos Oxfam Novib, toen nog NOVIB geheten, consequent een (extreem-)links standpunt in het politieke debat – terwijl men tegelijkertijd honderden miljoenen euro’s subsidiegeld ontving om, zoals men zich ook in de statuten ten doel stelde, armoede te bestrijden in de Derde Wereld.
Zo was NOVIB één van de ondertekenaars van het actiepamflet van de beruchte, en later na de moord op Fortuyn afgelaste, door Nederland Bekent Kleur en de Internationale Socialisten georganiseerde anti-Fortuyn demonstratie van 11 mei 2002. Ook financierde Oxfam Novib de door dezelfde twee organisaties georganiseerde anti-Wilders demonstratie van 22 maart 2008. Borren nam zelfs plaats in het ‘comité van aanbeveling’ van deze demonstratie. Bovendien was zij, net als o.a. René Danen, voorzitter van Nederland Bekent Kleur, mede-oprichter van het Nederlands Sociaal Forum, een antiglobalistisch samenwerkingsverband waar allerlei links-radicale organisaties, zoals de Internationale Socialisten, een antisemitisch knokploegje, bij zijn aangesloten.
Tijdens haar directeurschap van NOVIB/Oxfam Novib werd ook de anti-Israël-industrie ruim gespekt. Hier op DDS is een jaar geleden becijferd dat tussen 2005 en 2008 minstens een kwart miljoen euro van Oxfam Novib naar de anti-Israël-lobby is gestroomd. Onder andere organisaties als het Nederlands Palestina Komitee (voorgezeten door de GroenLinks'er Wim Lankamp die in 2005 de 'Caïro Conferentie' bezocht waar ook vertegenwoordigers van Hamas, Hezbollah en de Moslimbroederschap present waren), Stop De Oorlog (een door de Internationale Socialisten opgezette organisatie) en United Civilians for Peace (in het verleden voorgezeten door Borren) werden door Oxfam Novib gesubsidieerd. Zelfs Stop de Bezetting, voorgezeten door de antisemiet Gretta Duisenberg, werd door Oxfam Novib gesubsidieerd. Onlangs kwam Stop de Bezetting nog in opspraak vanwege een antisemitische tekst die een tijd lang, tot het Meldpunt Discriminatie Internet zich ermee ging bemoeien, op de website van de organisatie heeft gestaan.
Om een lang verhaal kort te maken: geen enkele fatsoenlijke organisatie zit op een dergelijke bestuurder te wachten. Mooi dus dat er ook nog organisaties zoals Greenpeace bestaan. DDS feliciteert Greenpeace dan ook van harte met de nieuwe algemeen directeur: deze WorldConnector past perfect bij het bedrijfsprofiel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten