Lodewijk de Waal ontmaskert zichzelf

Geen categoriemrt 18 2011, 10:19
Lodewijk de Waal (PvdA) heeft er persoonlijk voor gezorgd dat ING-topman Jan Hommen een vettere bonus kreeg. Nu moet u weten, dat daar op zich niets mis mee is. Sterker nog: de kwaliteiten van een ander kunnen roemen en van mening zijn dat daar naar betaald moet worden, is in wezen bewonderenswaardig. Behalve als je je hele werkzame leven hebt gevochten tegen mensen die meer verdienen dan anderen.
Lodewijk 'ik haat mensen die een eerlijke boterham verdienen' de Waal is een man van dat laatste slag. Als Nederland moest hervormen omdat ons land zijn eigen verzorgingsstaat niet meer kon dragen, of als er gescholden mocht worden tegen 'Het GrootKapitaal', dan was ome Lodewijk erbij. Rechts jatte van de armen en gaf aan de rijken - dat werk.
De Waal is een man die anderen hel en verdoemenis gunt, als hij ook maar een moment de indruk heeft niet te kunnen profiteren. Daarom is het de laatste jaren ook stil rondom onze oud-vakbondsman. Hij geniet namelijk met volle teugen van de beloningen die hij als zijn voormalige aartsvijand bankier kan binnenharken.
Kan een mens dat maken? Kun je als een blad aan de boom omkeren en ineens transformeren tot de Vleeschgeworden Hypocrisie zonder ook maar een moment van schaamte? Ik denk van niet. Het lijkt mij niet dat je jezelf nog in de spiegel kunt aankijken als je na jarenlang gepreek uiteindelijk degene bent geworden tegen wie je altijd hebt geschopt en geschreeuwd. Als De Waal boete zou doen of blijk zou geven van schaamte, zou het anders zijn, maar daarvan is niet eens het begin te bekennen. Met dezelfde arrogantie als waarmee hij eerder tegen zijn opponenten uitvoer, verdedigt hij nu zijn huidige positie.
Lodewijk de Waal is een man die het Verraad van Links verpersoonlijkt, maar met zijn linkse kornuiten tegelijkertijd uitvaart tegen al die 'nare rechtse types' die op de PVV stemmen. Misschien komt dat wel, Lodewijk, omdat die mensen zich door jouw type PvdA-regenten in hun rug gestoken voelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten