Vooral geen referendum over kerncentrale

Geen categoriemrt 28 2011, 20:00
Zoals u onderhand vast al weet wil GroenLinks dus dat er een referendum wordt gehouden over een mogelijke nieuwe kerncentrale.
Want, zo vinden de groenen, dat is wel zo 'democratisch' en, aangezien er risico's bestaan, gepast.
Het is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Die risico's zijn in Nederland, tenminste, vrijwel niet-bestaand. Ten eerste hebben we hier geen last van aardbevingen van 8,9 op de schaal van Richter, en ten tweede zal een eventuele tsunami zich kapot rammen op Groot-Brittannië.
GroenLinks wil natuurlijk een referendum omdat deze partij buitengewoon goed begrijpt dat het anti-kernenergie kamp de PR-strijd heeft gewonnen. Niet alleen vanwege de moeilijkheden in Japan, maar ook daarvoor al. Hele volksstammen zijn er van overtuigd dat kernenergie buitengewoon gevaarlijk is; de feiten en economische argumenten doen er verder niet toe voor ze.
Dank u Greenpeace (e.d.).
Hoewel het heel gemakkelijk is om dat soort activistische groepen te bekritiseren moeten wij - mensen die voor kernenergie zijn - de hand ook in eigen boezem steken. We hebben er gewoon niet genoeg aan gedaan om de bevolking te overtuigen van de voordelen van kernenergie. Hadden we dat wel gedaan dan hadden we deze discussie helemaal niet gehad. Immers, dan had GroenLinks niet eens gesproken over een mogelijk referendum.
Laten we dat referendum niet doen; de overheid heeft de bevoegdheid om te beslissen of er een kerncentrale komt of niet. We hoeven niet voor alles een referendum te organiseren (deden we dat wel, dan kregen we werkelijk niets voor elkaar), dus ook niet over de vraag of de overheid hier verstandig aan doet. Daar komt bij dat de uitslag van een mogelijk referendum grotendeels beïnvloed zal zijn door desinformatie van linkse actiegroepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten