Wilders weigert Kamerdebat over hoofddoekjesverbod te steunen

Geen categoriemrt 15 2011, 17:29
Jeanine Hennis heeft veel losgemaakt in haar interview met DePers. De bijna terloopse opmerking dat zij wel een debat zou willen over de hoofddoek en de scheiding van kerk en staat heeft een lawine aan reacties veroorzaakt. Een van de reacties kwam van Geert Wilders die het voorstel voor een Kamerdebat niet steunt met de volgende motivatie die hij naar Elsevier sms'te:

'het een cultuurrelativistisch dhimmi-voorstel van de VVD is, omdat het ook voor kruisjes en keppeltjes zou moeten gelden'. 'Voor ons tellen alleen de abjecte islamitische ideologie en haar symbolen,'

Kijk, zo kennen we Geert Wilders weer. In plaats van akkoord te gaan met een debat om het standpunt van de PVV kenbaar te maken kiest hij ervoor met een populistisch statement te komen dat aan het debat niets bijdraagt.
De Tweede Kamer is het toneel bij uitstek om in debat te gaan over een onderwerp dat leeft onder veel Nederlanders. Het zou een goede zaak zijn wanneer er eens open en eerlijk over wordt gedebatteerd. De PVV lijkt bij voorbaat voor haar verantwoordelijkheid weg te lopen. Hopelijk keert Geert Wilders op zijn schreden terug en durft hij het debat in de Tweede Kamer aan te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten