Welkom in Bananenrepubliek Nederland, deel zoveel

Geen categoriemei 11 2011, 20:29
In het ontwikkelde Nederlander waar zelfs het topje van je vinger niet veilig is voor de klauwen van de overheid, keert uitkeringsinstantie UWV aan duizenden mensen geld uit van wie ze niet met zekerheid kunnen zeggen of deze wel echt bestaan. Krijg nou tieten...
RTL Nieuws legde de hand op interne stukken van het UWV in Amsterdam waaruit dit zou blijken. Het gaat om 8500 mensen die zeggen in Amsterdam te wonen en die niet in de gemeentelijke basisadministratie staan ingeschreven. En raadt u eens? Dat is helemaal niet het geval! Sterker nog, het UWV heeft in de verste verte geen flauw idee waar deze 'spookburgers' zich ophouden.
En dat is opmerkelijk. Geld uitkeren aan mensen die je niet kunt bereiken, is namelijk niet echt het allerbeste plan, zo vindt ook CDA-kamerlid Ger Koopmans. "Het is niet normaal dat je een uitkering hebt en niet een inschrijving in de basisadministratie. Eentje is al onterecht, dit zijn er duizenden. Dat moet worden uitgezocht."
Uitzoeken, uitzoeken... klinkt als een typische Verenigde Naties-hobby. Wat is er mis met 'keihard aanpakken'? Geen adres, geen stemrecht, geen uitkering. Uitgeschreven bij de Gemeentelijke Basisadministratie? Dan ook meteen uitgeschreven bij het UWV. Maar die instantie voelt zich natuurlijk een beetje schuldig. Ze heeft namelijk jarenlang op een soort van Zilvervloot haar behoefte gedaan en compenseert dat nu blijkbaar met een soort van extreme gulheid die haar totaal niet siert.
Ik verkeer niet in de positie om Henk Kamp een ultimatum te stellen, maar als hij hier niets aan doet dan is hij niet goed bij zijn hoofd. Ik stel voor dat we 8500 keer de gemiddelde uitkering vorderen van het UWV plus een toelage voor het doelbewust onder de pet houden. En vlug een beetje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten