Joh! WGO vindt de Duitse killerbacterie gevaarlijk

Geen categoriejun 02 2011, 15:04
Shock horror, de Wereldgezondheidsorganisatie (24 keer woordwaarde) vindt de islamitische de Duits/arische killerbacterine levensgevaarlijk. Er gaan namelijk mensen aan dood zo blijkt.
De EHEC-bacterie die door Europa waart en inmiddels al achttien mensenlevens heeft geëist is vermoedelijk een nieuwe en gevaarlijke mutatie. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag gezegd. Zeker vijftienhonderd mensen zijn al ziek geworden van de bacterie.
Jaja van de WGO kan je nog wat leren.
EHEC-uitbraken komen regelmatig voor, maar de huidige dodelijke uitbraak is vermoedelijk het gevolg van een mutatie van EHEC. Hilde Kruse, een voedselveiligheidsexpert van de WHO, zei donderdag dat het gaat om een 'unieke stam die nog niet eerder bij patiënten werd geïsoleerd'. Volgens Kruse heeft de nieuwe mutatie 'meerdere eigenschappen die de mutatie kwaadaardiger maken en meer gif laten produceren'. Het is voor bacteriën niet ongewoon om zich voortdurend te ontwikkelen en genen uit te wisselen met andere bacteriën. De nieuwe mutatie lijkt een kruising te zijn van twee verschillende varianten van E.coli. Het is echter moeilijk te zeggen waar de nieuwe mutatie uit voorkomt. Aangezien menselijke en dierlijke bacteriën gemakkelijk genen uitwisselen, is het niet ondenkbaar dat een dierlijke bron de oorzaak is van de EHEC-uitbraak, meent Kruse. "Men zou kunnen denken aan een dierlijke bron. Veel dieren zijn gastheer van verschillende types gifproducerende E.coli", aldus Novum
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten