CDA-top heeft buik vol van 'dissidenten'

Geen categorieokt 29 2011, 11:29
Zo. De CDA-top heeft het gehad met de zogenaamde 'dissidenten' binnen de fractie. Komt er een interne oorlog aan?
Je zou het bijna denken, zeker als je dit artikel leest in het AD
Volgens de krant heeft de leiding van het CDA de buik vol van Ferrier en Koppejan. Deze twee linkse christendemocraten misbruiken de kwestie-Mauro namelijk, en daar zijn hoge CDA'ers niet blij mee:

De sfeer in het CDA wordt volgens ingewijden 'steeds slechter'. De dissidenten verwijten de rest van de fractie 'slappe knieën' te hebben, uit angst voor een regeringscrisis. De overige Kamerleden ergeren zich aan het 'morele superioriteitsgevoel' van het duo, terwijl iedereen begaan is met Mauro. Niemand in het CDA verwacht dat de affaire uiteindelijk leidt tot een kabinetscrisis.

Ze zijn met name boos omdat andere ministers precies dezelfde beslissing hebben gemaakt, maar toen kraaide geen haan ernaar.

CDA'ers wijzen erop dat Leers dezelfde beslissing neemt als eerdere bewindspersonen, zoals oud-PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak. Ook voormalig CDA-minister Ernst Hirsch Ballin - een uitgesproken tegenstander van het kabinet - vond dat de jongen terug moest naar Angola. Het asielverzoek van Mauro is door alle rechterlijke instanties in Nederland afgewezen.

Waarom nu dan ineens wel? Simpel: de 'dissidenten' gebruiken de affaire-Mauro om zich weer eens flink af te zetten tegen de PVV.
That's it. Daar draait het allemaal om. Ze doen dan weliswaar net alsof ze intrinsiek 'goede' mensen zijn, maar feitelijk zijn ze gewoon een politiek spel aan het spelen. Als dat inhoudt dat ze hun eigen partij kapot moeten maken - en de regering natuurlijk ook - om weer even te kunnen genieten van 15 minuten aandacht, het zij zo. Dat is blijkbaar een heel klein offer voor ze.
De arrogantie en de hypocrisie is simpelweg stuitend. De CDA-top heeft dus 100% gelijk als men eindelijk laat merken dat het klaar is, dat het genoeg is geweest. Dan maar de politieke bazookas inzetten en Ferrier en Koppejan zwart maken: alles wat werkt om hun impact te minimaliseren.
Overigens is het CDA-congres om 10:00 uur vanochtend begonnen. U kunt het hier volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten