Wanneer wordt dit kabinet economisch rechts?

Geen categoriefeb 16 2012, 19:00
Een gemiddeld gezin zou € 13.700 minder belasting betalen per jaar, als onze overheid zich tot de kerntaken (politie, justitie, defensie, onderwijs, zorg, infrastructuur) zou beperken.
35 miljard/jaar bezuinigen doe je zo:
- Afschaffen provinciebestuurslaag: 0,86 miljard
- Afschaffen Publieke Omroep: 1 miljard
- Afschaffen subsidies op windmolens: 2,7 miljard
- Afschaffen Ontwikkelingssamenwerking exclusief 1 miljard noodhulp: 5 miljard
- Ambtenarensalarissen (800.000 fte met gemiddeld jaarsalaris van 35.000) gemiddeld korten met 12% rekeninghoudend met minder belastingopbrengsten: 3,0 miljard (zie aanvulling A)
- Halvering verzorgingsstaat (tot op het niveau zoals dat in Slowakije gangbaar is) rekeninghoudend met verdubbeling veiligheidskosten: 22,9 miljard
Echt hervormen doe je zo:
- Verkoop het mediapark, de provinciehuizen, de kantoren van NGO's en mindmolensubsidieslurpers.
- Verkoop alle water- en natuurgebieden
- Hef de 20% meest zinloze opleidingen na de zomervakantie op en herinvesteer dat geld in de 80% overgebleven opleidingen die wel nut en noodzaak kennen. Doe dit in 2013 en 2014 wederom.
- Asfalteer treinrails en verkoop de berm als bouwgrond (Begin bij de Betuweroute).
- Verhuis alle inwoners van verzorgingstehuizen naar leegstaande paleizen in Griekenland of Spanje. Verkoop alle leegstaande verzorgingstehuizen. Laat de achterblijvers door hun familie en naaste kennissenkring zorg ontvangen op eigen erf (Dit mag via bestemmingsplannen niet langer geweigerd worden, zoals nu vrijwel altijd gebeurt). Zij betalen dan minder zorgpremie.
- Stop met de Afghanistanmissie. Leidt de 40.000 in Nederland verblijvende Afghanen op tot politieagent in Nederland en zendt ze voorgoed uit naar hun vaderland.
- Keer voor de belastingbetaler winstgevende vertrekpremies uit voor kansloze immigranten.
- Stop met alle overheidssubsidies voor inburgeringscursussen. Subsidieer enkel opleidingen die voor een succesvolle remigratie noodzakelijk zijn (zoals de Afghanen die een politieopleiding nodig hebben voor een succesvolle terugkeer). Kwijtschelding van de opleidingskosten geldt alleen na succesvolle remigratie.
- Voer de gulden in naast de gemeenschappelijke euro en verlaag de bijdrage aan de EU, Eurozone en bail-outfondsen.
- Schaf de Hyptoheekrenteaftrek, overdrachtsbelasting en eigen woning forfait budgetneutraal af door de inkomstenbelasting navenant de laten dalen.
- Maak van zorg, onderwijs en infrastructuur drie afzonderlijke zelfbedruipende fondsen en privatiseer die.
- Scheidt de nuts- en marktfuncties van banken, nationaliseer de nutsfuncties, privatiseer de marktfuncties en hef alle bankgarantiefondsen op. Vaardig een verbod op nationalisering en bail-outs van van banken uit. Erken faillissementen van banken en landen onmiddelijk, zonder dralen.
- Schaf ontslagrecht en het minimumloon af.
- Legaliseer wiet, hef er accijns op en stop met het verspillen van politiecapaciteit aan die softdrugsactiviteiten.
Een gemiddeld gezin zou € 13.700 minder belasting betalen per jaar, als onze overheid zich enkel tot de kerntaken zou beperken.Met bovenstaande bezuinigingen en hervormingen wordt 30% van die nutteloze overheidstaken weggesneden. Tevens komt er uit verkoop van overbodige overheidsassets veel geld vrij, waarmee de staatsschuld verlaagd kan worden en/of de goudvoorraad van De Nederlandsche Bank opgekrikt kan worden om de gulden te dekken. Het is dus slechts een begin, maar wel noodzakelijk.
Aanvulling A:
Griekenland heeft de ambtenarensalarissen met 12% verlaagd, dus Nederland moet dat ook doen. De ambtenarensalarissen kunnen voor het grootste deel (95%) minder dan 8% gekort worden ipv 12%, als de Balkenendenorm op € 100.000 komt te liggen i.p.v. 1€ 93.000,- en overschrijdingen met gevangenisstraffen worden gehandhaafd. (bijvoorbeeld 1 maand gevangenisstraf per € 1500 overschrijding van de Balkenendenorm). Alles bij elkaar opgeteld levert een halvering van de Balkenendenorm 1,2 miljard/jaar op. Dat is toch weer € 13,75 per gemiddeld gezin per maand. Mensen die meer dan een ton per jaar wilen verdienen, horen niet voor de overheid te werken, maar voor eigen risico in de private sector.
Aanvulling B:
Het Rijk geeft slecht 6 miljard/jaar uit aan politie en 11,4 miljard/jaar aan de hele veiligheidsketen. Dat is voor een gemiddeld gezin nog geen € 70 /maand aan politie en nog geen € 130 /maand aan de hele veiligheidsketen (politie/justitie/detentie/AIVD/etc gezamelijk). Dat is dus minder, dan dat de rente over de staatsschuld (150 Euro per maand per gem. gezin) kost. De verzorgingsstaat kost bij elkaar 68,5 miljard/jaar. Dat is € 785/maand voor een gemiddeld gezin. Elf keer zo veel dus.
De hele veiligheidsketen is slechts 4,2% van de totale Rijksuitgaven. De verzorgingsstaat kost 25% van de gehele Rijksbegroting. Stel dat de verzorgingsstaat wordt gehalveerd en de veiligheidsketen moet daardoor vier keer zo veel uitgeven, dan nog kost dat precies zo veel belastinggeld als nu. Dan heb je dus vier keer zo veel politie, rechters, gevangenissen et cetera nodig, enkel door een halvering van de uitkeringen. Dat zal echter zo een vaart niet lopen, lijkt me. Iets zegt me dat dit geoptimaliseerd kan worden. Dat zou dit kabinet kunnen onderzoeken, zo een kosten/baten-analyse waarin de extra veiligheidskosten door versobering van de verzorgingsstaat tegenover elkaar worden gezet bij verschillende scenario's. Als een halvering van de verzorgingsstaat leidt tot een verduddeling van de gehele veiligheidsketen, dan wordt 22,9 miljard bespaard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten