Rechter verdedigt haatimam Sjeik Fawaz Jneid

Geen categoriejun 11 2012, 15:00
D66-rechters hebben het voor het zeggen.

De omstreden imam Sjeik Fawaz Jneid moet weer onmiddellijk toegang krijgen tot de As-Soennah moskee in Den Haag. Daarnaast moet het huidige bestuur zijn schorsing opheffen en hem weer als imam aan het werk laten gaan. Het bestuur van de moskee heeft hem wel volgens de regels ontslagen als bestuurslid en hoeft hem in die functie niet te herinstalleren. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald in een kort geding dat de imam had aangespannen.

Mooi hoor, dat hij zich geen bestuurslid meer mag noemen. Maar waarom wordt de moskee gedwongen om hem jonge moslims te laten indoctrineren met zijn haatideologie?
Met alle respect, maar een rechter heeft er helemaal niets over te zeggen wie wel of geen imam mag zijn. Tenminste, niet in die zin dat een moskee een prediker van een extremistische ideologie niet mag weren.
Dit is echt een bijzonder zorgwekkende ontwikkeling, wat ons bij de volgende vraag brengt: wanneer zorgen we er nu eens voor dat rechters publiek verantwoording moeten afleggen voor hun beslissingen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten