Wilders bedreigt de Europese vrede

Geen categorieaug 09 2012, 17:45
Samen met Marine le Pen en Silvio Berlusconi.
Het Wilde Westen is nooit opgehouden te bestaan. Soms plakken we alleen 'Vrije' voor 'Westen'. En in dit barre gebied worden zo nu en dan mensen vogelvrij verklaard. Mensen die we liever dood dan levend aan de autoriteiten zouden uitleveren. Wilders is zo iemand.
Zeg ik niet, zegt Der Spiegel, het doorgaans verstandige Duitse blad. Het pamfletje heeft een most wanted-lijst opgesteld van Europa's gevaarlijkste politici. De gemene deler is dat negen van de tien outlaws rechts(-conservatief) zijn. Verrassend!
Wilders is er daar een van. Grote Geert is een gevaarlijke man. Hij ageert namelijk tegen Europa. De vraag die onmiddelijk opkomt is welke definitie van 'gevaarlijk' Der Spiegel heeft gehanteerd. Kennelijk een die heerlijk progressief-liberaal is. En volgens de progressief-liberale doctrine is nationale soevereiniteit een term die aanschurkt tegen 'Blut und Boden'. Allemaal levensgevaarlijke nationalistische uitwassen die moeten worden verpletterd door Brusselse bureaucratie.
Nou, nou, nou, is dat niet al te overdreven gesteld? Daar lijkt het niet op. Kijkt u even naar het lijstje. Het merendeel van de voortvluchtige politici is eurosceptisch. Een ernstige ziekte die kennelijk rap om zich heen grijpt. Afwijkende meningen over het Europese project en de grenzen daarvan is gevaarlijk. Gekoppeld aan het argument dat een verregaande Europese integratie de vrede op het continent waarborgt, schuilt in de classificatie 'gevaarlijk politicus' vanwege euroscepticisme, de beschuldiging dat Wilders onze vrede in gevaar brengt.
Kritiek wordt zo langzamerhand gecriminaliseerd. Alleen dat al legitimeert een aanhoudende stroom kritiek op de staat van de EU en de assumpties die eraan ten grondslag liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten