Het schokkende verhaal van Habila

Geen categorieapr 18 2013, 13:59
Habila Adamu overleefde ternauwernood een aanslag van moslimextremisten. Gisteren was hij in de Tweede Kamer om zijn verhaal te vertellen. Helaas kwamen alleen christelijke politici luisteren.
Op 28 november 2012 is Habila Adamu thuis. Het is elf uur 's avonds als gewapende mannen zijn huis binnen komen. Ze vertellen al snel dat ze komen om de opdracht van Allah uit te voeren. Dan weet de christen Habila al dat het foute boel is, de mannen komen om hem te doden, zoveel is duidelijk.
De vrouw van Habila probeert te redden wat er te redden valt. Snel brengt ze al het geld dat in huis is naar de mannen. Ook andere waardevolle spullen worden overhandigd. Tevergeefs, al snel komen er nog meer gewapende mannen binnen, deze zijn in het bezit van een AK47. Ze vragen Habila naar zijn naam. Als Habila die gegeven heeft, vragen ze hem of hij bij de politie, het leger of de veiligheidsdienst werkt. Als hij daarop nee antwoordt, en ook aangeeft geen parlementslid te zijn, stellen de moslims hem de hamvraag:
Bent u een christen?
Ja
Hoewel Habila Adamu weet dat een bevestigend antwoord hem het leven kan kosten, zegt hij: ja, ik ben een christen. De moslims vragen hem boos waarom hij niet in Mohammed gelooft. Als Habila aangeeft dat de Christelijke God voor hem de ware God is, vragen de moordenaars hem of hij bereidt is te sterven als Christen? Habila zegt ja. Als hij ook op de herhaling van de vraag ja antwoordt, schieten de islamieten hem door zijn neus. De kogel gaat dwars door zijn hoofd en komt er aan de achterkant weer uit.
De mannen controleren of hij echt niet meer leeft. Als ze tot die conclusie komen, verlaten ze het huis. Uren ligt Habila bloedend op de grond. Iedereen rouwt. Op een gegeven moment kan Habila zijn vrouw duidelijk maken dat hij nog leeft en dat er snel hulp moet komen. Zijn vrouw ontdekt al snel dat er ook buren zijn vermoord door de extremisten. Na uren komt er eindelijk hulp, Habila wordt geopereerd en is inmiddels bijna weer de oude. Op afschuwelijke littekens op zijn hoofd na.
Stilte
Habila leeft nog, hij heeft, zoals wij soms plat zeggen, geluk gehad. 900 landgenoten van hem, Nigerianen, waren minder fortuinlijk en zijn vermoord. Vooral de islamitische terreurgroep Boko Haram is bezig met een grootscheepse zuivering. In Nederland is er weinig aandacht voor deze slachtpartij. Ook politiek Den Haag houdt zich opmerkelijk stil.
Gisteren was Habila Adamu in de Tweede Kamer. Op uitnodiging van de SGP was hij gast bij de Vaste Commissie Buitenlandse Zaken. Tijdens die vergadering vertelde hij bovenstaand schokkend verhaal. Helaas lieten veel partijen hun plekje leeg. Enkel afgevaardigden van het CDA, de CU en de SGP waren aanwezig. Jammer!
Ik heb al eerder hier op DDS betoogd dat christenvervolging veel te weinig aandacht krijgt in Nederland. Ook de afwezigheid van vele partijen bij dit bezoek van Habila Adamu laat een stukje desinteresse zien. Voor u (en voor Kamerleden die Habila Adamu's verhaal gemist hebben) hieronder een korte video met daarin Habila Adamu.
Habila ziet het zelf vast anders, maar wat een held! Zo dapper de dood in ogen kijken, onvoorstelbaar. En van de vergevingsgezindheid kunnen zijn aanvallers nog heel veel leren. De islam noemt zichzelf godsdienst van de vrede. Habila laat als christen zien hoe dat eruitziet.
U kunt mij ook volgen op twitter onder de naam @MeijerHerman
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten