TV-actie Syrië grote flop

Er keek geen hond.

‘t Was een nobel plan, een televisieactie voor Syrië. Maar de Nederlanders is of de televisieacties beu, of gelooft er niet meer in. Het resultaat is in ieder geval teleurstellend:

De speciale televisieactie van gisteren om geld in te zamelen voor Syrië is niet erg goed bekeken. Naar de uitzending die om 20.15 uur begon op Nederland 2 hebben 347.000 mensen gekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De uitzending haalde een marktaandeel van 4,6 procent. De uitzending staat niet in de top 25 van de dag.

Ik ben heel erg benieuwd hoeveel geld deze actie heeft opgebracht. Kan nooit veel zijn.

Like De Dagelijkse Standaard op Facebook en word lid van onze sprankelende, levendige community.

Recente artikelen van Herman Meijer (alle artikelen)

15 reacties
 1. Hoeveel hebben SA en de VS als veroorzakers van deze ellende eigenlijk al gegeven? O, sorry die geven natuurlijk al die wapens al.

 2. Het was gisteravond op Twitter héél druk: aan de ene kant postte die in mijn ogen almaar irritanter wordende Petra Stienen zowat elke anderhalve minuut een tweet,

  waarin zij voor de dappere en tragische Syriërs opkwam…

  en daartegenover was er een ware stortvloed van berichten,

  afkomstig van mensen die er feestelijk voor bedankten om aan islamieten,

  die elkaar over en weer martelen en vermoorden en die óók nog eens grote Joden-  en christenhaters zijn – grote bedragen van hun tóch al aan alle kanten aangevochten inkomentjes af te staan.

   

  Laat de Arabieren hen maar bijstaan…. was de algemene conclusie.

   

  Intussen kreeg mevrouw Stienen uiteraard bijval van bekommerde politiek correcte mediamedewerkers.

   

  En vanmorgen vroeg was zij – Petra Stienen… dus alweer vroeg opnieuw aanwezig op Twitter… maar nu vestigde zij ons aller aandacht op moslimland Egypte… waar het óók enerzijds heel goed heet te gaan… veel vrijheid enzo…. maar waar toch nog wel leuke bedragen van onze kant naartoe moeten volgens haar.

   

  Ik weet dat zij eertijds de levenspartner was van die door Qatar of Oman betaalde arabist Maurits Berger.

  Merkwaardig vrouwtje!

  Ziet eruit als een zondagsschooljuf, maar heeft een merkwaardige hang naar moslimlanden en … wie zal het zeggen… de islam zelf?

 3. Ik heb een minuutje of vijf gekeken. Het was Assad bashen.Zwart/wit.  En de rebellen lopen rond met aureooltjes. Althans in die 5 minuten.Daarna heb ik meewarrig met mijn hoofd schuddend de tv maar weer afgezet. Maar ja de buitenlandse jihadisten kunnen binnenkort hun halal-pensjes weer vullen.

 4. Ja die Petra Stienen. Altijd maar die Petra Stienen en Bertus Hendriks. Nooit krijgt de NL’r eens de andere kant van het verhaal te horen. Altijd maar die uitgekauwde monotone propaganda. Net als bij Libië waar we ook helemaal niks meer van mogen horen van onze journalisten. Ongetwijfeld is dat land veranderd in een religieuze walhalla waar Christen en Jood gebroederlijk naast die schatten van rebellen wonen.

 5. Er circuleert inmiddels een bedrag van € 1,2 miljoen in de media. Niet verdubbeld maar zelfs ruim verviervoudigd met van u en mij geroofd belastinggeld. Het is jammer voor de vluchtelingen maar ik word wel blij van dit fiasco. Het geeft in ieder geval aan dat het Nederlandse volk zich steeds minder de wet laat voorschrijven door de MSM. 

 6. In Syrië is geen burgeroorlog gaande, maar een door het westen (Obama, Rutte, Hollande en Cameron) uitgelokt, gefinancierd en bewapend conflict. De zogenaamde rebellen die daar aan het vechten zijn (hoewel, het zal na twee jaar hitsen sowieso wel een catch-as-catch can geworden zijn), die zijn ingevlogen door de US om te halsafsnijden, te moorden en te vernietigen, en bovenal om het (eens) stabiele regime van Assad omver te werpen en verdere conflicten uit te lokken met Rusland en China.

   

  En daar dan een inzamelingsactie voor houden? Goed dat ik niet wist dat dit programma er was, anders zou ik me er beslist aan geergerd hebben.

   

  Of, misschien toch niet, want dit lijkt me de eerste inzamelingsactie voor het voeren van oorlog elders, waar ik ooit van heb gehoord. Net als je denkt dat het echt niet gekker kan, blijkt het toch weer gekker te kunnen. Het moeten hele vieze mensen zijn die dit soort programma’s maken dan wel toejuichen.

   

   

 7. Namens de Nederlandse belastingbetaler heeft minister Ploumen het ingezamelde bedrag van 1,2 milj. verhoogd met 4 milj. Dus, of je wil of niet, je draagt toch bij.

 8. Ik heb het programma niet bekeken, laat staan dat ik er ook maar vrijwillig een cent aan doneer.

  Als ze oorlog willen, zorgen ze ook zelf maar voor de gevolgen. Deze mensen zaaien alleen maar dood en verderf. Hoe de vluchtelingen het vergaat interesseert ze absoluut niet. Mensenlevens tellen niet. Er is slechts één ding belangrijk en dat is de Islam, alleen dit al laat zien dat die ‘godsdienst’ zoooo fout is.

  Ik zou willen dat onze media zo geinteresserd is in onze eigen schrijnende armoede, waarmee een deel van Nederland mee heeft te maken. Hoor je ze niet over.

 9. Belangrijkste gift is die 4 miljoen van de overheid. Ons geld dus.

   

  Op zich sympathiek. Ik ben vóór noodhulp in de regio. Die 4 miljoen is prima besteed zolang er geen enkele Syrier naar Nederland komt. De overheid geeft echter al een veelvoud van die 4 miljoen, dus dat extra bedrag is wel wat overdreven.

 10. Ik kan me ook niet voorstellen dat er veel is binnen gekomen, want dan hadden we gistere avond al een bedrag in het nieuws kunnen horen. Nu lijkt het erop dat ze aan het rekken zijn in de hoop dat er nog wat binnen komt zodat het niet een totale afgang zal zijn.

 11. Waar is de moslimgemeenschap zelf als Syrie ze nodig heeft? Zowel de man op de straat als de rijke oliesjeiks. Zat geld om Engelse voetbalclubs te kopen maar hun mede moslims kunnen barsten? Een “verkeerde” cartoon doet de rijen dan weer wel sluiten…..

 12. Ze zijn op het verkeerde adres. In alle islamitische landen worden de christenen uitgeroeid. Nu zouden de christenen van de PvdA en ontwikkelingswerkers  weer moeten opdraaien  voor de  burgeroorlog in Syrië.

  Ze moeten bij de schatrijke  islamitische  OIC landen zijn. Die zouden voor de christenen  nooit een cent ophalen. Al gingen we allemaal dood van de honger.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.