Beroepsgraaier Cohen verdiende even snel 35.000 euro aan onderzoek Haren

Geen categoriemei 30 2013, 15:14
De werkelijke graaiers lopen altijd rond in politieke kringen.
Weet u nog dat, nadat een verjaardagsfeestje uit de hand was gelopen in Haren, we allemaal in lachten uitbarstten toen de gemeente zei een 'onderzoek' te zullen starten om uit te vinden wat er precies was misgegaan?
Een ieder met ook maar een beetje gezond verstand wist dat het vooral aan de burgemeester (en de politie) lag. Die hadden onvoldoende ingegrepen. Hadden ze er bovenop gezeten door wannabe hooligans bijvoorbeeld meteen terug te sturen bij aankomst op het station, dan was het vrijwel zeker met een sisser afgelopen.
In plaats daarvan hield men zich veel te afzijdig. Het resultaat: chaos.
Goed, dat wisten u en ik van tevoren dus al, maar de politiek had blijkbaar een onderzoek nodig om tot dezelfde conclusies te kunnen komen. Job Cohen zou de commissie leiden. Dat kon hij namelijk zo goed en, ach, hij zat zich thuis toch maar wat te vervelen. Op deze manier had de oud-lijsttrekker van de PvdA weer wat te doen.
Leuk voor hem, maar minder prettig voor de belastingbetaler. Vandaag is namelijk bekend geworden dat hij even snel ruim 35.000 euro in zijn zak heeft gestoken om het onderzoek in goede banen te leiden:

Job Cohen kreeg voor zijn onderzoek naar de Facebook-rellen in Haren ruim 35.000 euro. De overige vier leden van de commissie-Cohen verdienden 5750 euro, zo blijkt uit de offerte die de gemeente Haren donderdag openbaar heeft gemaakt. De gemeente deed dit nadat RTV Noord en het Dagblad van het Noorden naar een onafhankelijke bezwaarcommissie waren gestapt, omdat ze duidelijkheid wilden over de kosten van het onderzoek.

In totaal kostte het onderzoek de gemeente bijna 400.000 euro. Zo'n 10 procent daarvan verdween dus in de zakken van Job Cohen, de man die enkele jaren geleden nog schreeuwde dat het "eerlijker moet". Hij kreeg per 'vergadering', waarvan er zo'n 23 waren, bijvoorbeeld 325 euro. Die bijeenkomsten alleen waren dus al goed voor zo'n 7.000 euro. Niet slecht. Menige vergadertijger zou daar voor tekenen.
De totale personeelskosten bedroegen bij elkaar 100.000 euro. De rest van de 400.000 euro werd besteed aan 'deelonderzoeken'. De onderzoekers in kwestie gingen er met bijna 300.000 euro vandoor.
U ziet maar weer: de politiek draait om macht en geld. Het enige verschil tussen individuele beroepspolitici - van die mensen die nooit iets anders hebben gedaan dan op uw en mijn kosten leven - is de volgorde: macht en daarna geld, of andersom. We weten nu wat bij Cohen het meeste telt.
Zoals Abba eens zong:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten