Rutte vindt 500 miljoen euro een paar 'bonnetjes'

Geen categoriemei 23 2013, 18:59
Rutte is helemaal van het padje.
Tot gisteren had ik deze clip niet gehoord. Na een paar seconden geluisterd te hebben naar Rutte sloeg de schrik me om het hart.
Wellicht vraagt u zich af waarom ik zo schrok. Nou, luister maar even naar de audio op de website van de NOS. Hier is het kerncitaat:

"Hoe zeer wij ons ook, denk ik... de irritatie delen over dat maximaal half miljard, het zijn wel gewoon bonnetjes die betaald moeten worden."

Bonnetjes die betaald moeten worden, meneer Rutte? Zo noemt u een half miljard belastinggeld? Geld dat niet van u is, maar van ons, burgers die daadwerkelijk hard werken?
Gisteren constateerde ik al dat Rutte volkomen ongeloofwaardig is qua 'rechtsheid', alleen was ik toen even vergeten zijn ongeloofwaardigheid wat Europa betreft ook specifiek te noemen. Ik dank de premier dat hij mij hier even aan herinnert: ook qua Europa kunnen hij en zijn partij absoluut niet serieus worden genomen. Lachertjes, dat zijn ze. Mensen die denken dat de kiezer in hun 'ik vind het heel erg, maar het moet echt'-verhalen trapt.
Nou, Mark, daar vergis je je schromelijk in. In het verleden deed de VVD alsof ze eurokritisch was, en sommige kiezers trapten daar in, maar nu weten we beter. De hele partijtop bestaat uit eurofielen die de EU veel meer macht én geld willen geven. Ja, ook - of, je zou bijna zeggen: zéker - als het over de rug van de Nederlandse belastingbetaler gaat en deze kruiwagens vol euro's vervolgens gebruikt worden om corrupte landen een hand boven het hoofd te houden.
Het gaat immers maar over 'een paar bonnetjes' die toch 'betaald moeten worden'. Daar moet dat vervelende volkje niet zo over zeuren. Toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten