Korthals wil dat Rutte weer lijsttrekker wordt

Geen categoriemei 22 2013, 12:44
Benk Korthals wil de VVD graag opblazen.
Hoe anders te verklaren dat de partijvoorzitter van de VVD graag wil dat Mark Rutte ook bij de volgende verkiezingen lijsttrekker wordt?

Korthals vindt dat Rutte het bij de twee vorige verkiezingen goed heeft gedaan; de partij boekte beide keren flinke winst. Ook geniet Rutte veel aanzien, ook internationaal, vindt Korthals. „Het ligt voor de hand dat hij de nieuwe lijsttrekker wordt”, zei Korthals dinsdag bij RTL Z.

Let wel, de VVD is na de verkiezingen dus tien zetels of meer (in sommige peilingen zelfs 15 a 20) kwijtgeraakt, maar Benk denkt dat Rutte nog altijd een fantastische lijsttrekker is, die kan rekenen op de steun én het vertrouwen van de kiezer.
Onder Rutte heeft de VVD, in de coalitie met de PvdA, belofte na belofte verbroken. Er is werkelijk niets overgebleven van de verkiezingsagenda van de liberalen; er wordt zelfs bezuinigd op defensie, terwijl de burger extra belast wordt... maar Korthals denkt, 'ach God, Rutte heeft twee verkiezingen op rij gewonnen, hij kan dat echt wel een derde keer doen!'
Benk, de VVD en ook - misschien zelfs met name Rutte - geniet totaal geen vertrouwen meer van de achterban. De enigen die Rutte en zijn partij tegenwoordig nog zien zitten zijn halve en hele D66'ers. De rest van de achterban zit met de handen in het haar! Zie bijvoorbeeld het debat van gisteren waarbij de VVD samen met de PvdA en D66 weer eens vol overtuiging op het corrupte EU-orgel sloeg:
De VVD moet zich - eindelijk maar eens - ernstig zorgen maken. De enige die nog vertrouwen hebben in die club zijn de heerstende bestuurders en toppolitici en hun vrouw / man, vader en moeder, en misschien de kids. Voor de rest weet iedere echte liberaal (en conservatief) dat de VVD een totaal onbetrouwbare bende is, waar je geen heil van kunt verwachten. En nee, dat ligt niet eens aan één persoon - in de vorm van Rutte - maar aan de héle partijtop.
Overigens liet lezer tipo wel een scherpe reactie op over Ruttes 'internationale aanzien'. "Als pinautomaat zeker?" Dat lijkt me ook, voor de rest heeft hij niets in te brengen in het buitenland, nee, ook niet in de EU.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten