Wilders zamelt 80.000 handtekeningen in... in 5 maanden tijd

Geen categorieaug 11 2013, 8:00
Indrukwekkend.
Blijkbaar vinden sommige mensen dit bui-ten-ge-woon indrukwekkend. Ik denk daar toch net een beetje anders over:

Geert Wilders heeft met zijn verzetsactie tegen het kabinet in vijf maanden tijd ruim 80.000 handtekeningen opgehaald. Dat laat de PVV-leider op Twitter weten. Op de site tekenverzetaan.nl kunnen mensen een petitie tekenen tegen het kabinet van premier Mark Rutte. Wilders begon in maart met zijn actie, waarbij hij ook door het land toerde om mensen aan te sporen zich te verzetten tegen de bezuinigingen van de regering.

Met alle respect, maar als er bijna een miljoen mensen op je stemden in 2012 (950.263 om precies te zijn) is 80.000 handtekeningen niet bepaald een prestatie om over op te scheppen. Hij heeft zelfs de tien procent-grens niet eens gehaald.
Ja, dit is echt een behoorlijk tegenvaller. Jammer, maar het toon ook eens temeer aan dat Nederlanders eigenlijk ontzettend passief en lamlendig zijn. Als je het woord 'verzet' in de mond neemt denken ze dat er zowaar actie van ze wordt verwacht. En dat betekent dat ze mogelijk moe worden, wat ze natuurlijk ten koste van alles willen voorkomen.
Het resultaat is dit: zo weinig handtekening dat zelfs andere partijen er lacherig over doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten