We zijn de open grenzen meer dan zat

Geen categoriedec 03 2013, 10:15
80 procent van de Nederlanders wil niet dat Roemenen en Bulgaren zomaar ons land in kunnen komen.
Dat worden nog leuke Europese verkiezingen volgend jaar: 80 procent van de Nederlanders wil niet dat Roemenen en Bulgaren straks naar Nederland komen om hier te werken, te roven of voor overlast te zorgen (ja, het gebeurt allemaal, laten we niet naïef doen). Op 1 januari aanstaande gaan onze grenzen open voor Roemenië en Bulgarije. Merry christmas and a happy new year, zeg maar.
Volgens De Telegraaf blijkt uit een peiling van De Hond dat, houd je vast, 100 procent van de PVV-kiezers voor het dichthouden van de grenzen is, 91 procent van de VVD-kiezers, 82 procent van de SP-kiezers en 75 procent van de PvdA- en CDA-kiezers. Bijna iedereen dus. En nu komt het: zelfs bij D66 zijn de kiezers in meerderheid vóór (53 procent). Oftewel, zo'n beetje iedereen is het erover eens dat het niet verstandig is om nog meer Oost-Europeanen naar Nederland te halen, op een paar mensen na die niet weten waar ze over praten.
De SP, die het onderzoek heeft laten uitvoeren, wil dat minister Lodewijk Asscher (SZW) daarom maatregelen moet treffen "en de tewerkstellingsvergunningen handhaven". Als honderdduizenden extra Oost-Europeanen naar Nederland komen om werk te zoeken, dan betekent dat nog meer werkloosheid voor de Nederlanders die hier al wonen. Terecht dat de SP - en de rest van Nederland - zich daar zorgen om maakt. De voordelen van het vrije verkeer van personen in Europa wegen niet op tegen de nadelen, in bepaalde gevallen althans.
Het CDA heeft dat inmiddels ook door. CDA-Kamerlid Pieter Heerma wil, net als de Britse premier David Cameron, dat het vrije verkeer van werknemers flink wordt ingeperkt. Hoe? Door alleen landen met een "volwassen economie" toe te laten tot de ruimte van het vrije verkeer. Heerma, tegen Nu.nl: "De toestroom van eerder de Polen en nu de Bulgaren en Roemenen laat zien dat de open Europese grenzen voor arbeid niet zonder risico's zijn. We moeten voorkomen dat we straks onze jongeren opleiden om ze in de bijstand terecht te laten komen." Zo is dat.
En verder natuurlijk wat Geert Wilders vanochtend twitterde:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten