Al-Sisi for president

Geen categoriejan 28 2014, 9:00
Mubarak.
Het heeft er alle schijn van dat Abdel Fatfah al-Sisi de nieuwe Hosni Mubarak wordt. Het leger heeft hem namelijk groenlicht gegeven om mee te doen aan de presidentsverkiezingen.

De top van het Egyptische leger steunt Al-Sisi, maar de legerleider zelf heeft zich nog niet uitgesproken over zijn kandidatuur. Al maanden wordt heftig gespeculeerd dat hij zich kandidaat zal stellen. Volgens het Egyptische persbureau MENA is Al-Sisi vandaag met de legertop in gesprek gegaan over de huidige veiligheidssituatie in het land, maar ook over de mogelijkheid om aan de verkiezingen deel te nemen.

Die verkiezingen zullen eind april plaatsvinden. Iedereen is ervan overtuigd dat, als Al-Sisi meedoet, hij ook wint. Zo niet omdat de meerderheid van de bevolking hem steunt, dan wel omdat de Moslimbroeders geen legale oppositie kunnen voeren, maar ook niet sterk genoeg zijn om de verkiezingen - door middel van een burgeroorlog of iets dergelijks - tegen te houden.
Al-Sisi is natuurlijk beter dan Mohammed Morsi, die hij vorig jaar uit de macht zette, maar hij is zeker geen heilige. Hij had zich een hoop negatieve publiciteit kunnen besparen door westerse journalisten met rust te laten. Helaas gaat hij in zijn ijver om de Moslimbroederschap definitief buitenspel te zetten regelmatig een beetje te ver. Als president zal dat niet anders zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten