Politie Veen heeft het geweldig gedaan

Geen categoriejan 01 2014, 13:29
Mijn complimenten: eindelijk grijpt de politie in.
Zoals onze eigen Herman Meijer eerder vandaag al berichtte op de Nieuwshoek, heeft de politie gisteravond tientallen jongeren gearresteerd in Veen. Dit omdat zo'n 100 jongeren zich tegen de politie keerden nadat een autowrak in de fik was gestoken. Toen agenten de aanwezige brandweer wilden beschermen werden zij aangevallen met flessen en zwaar vuurwerk.
Volgens de advocaat van (enkele?) verdachten, Erik Thomas, is dat vre-se-lijk. Ja, natuurlijk waren er groepen jongeren bij betrokken, maar ach, je kunt niet zomaar iedereen inrekenen. Nee nee, je moet eerst rustig uitzoeken wie wat heeft gedaan en wie zich waar schuldig aan heeft gemaakt. Pas dan kan de politie optreden. Ofzoiets:

Volgens advocaat Erik Thomas ontstond er chaos na de arrestatie van de 100 jongeren. "Ik heb nog niet eens een lijst van wie er is aangehouden en waar iedereen op dit moment verblijft. Het is nu twaalf uur na de aanhoudingen en ik heb begrepen dat de politie dat overzicht ook niet heeft."

Volgens Thomas hebben veel ouders hun aangehouden kind nog niet gesproken. "Stelt u zich eens voor dat uw zoon of dochter van 18 een avondje uit is. En dat je vervolgens 24 of 48 uur niets meer van hem of haar hoort".

Hilarisch genoeg stelt Thomas dat de mensen die hij tot nu toe heeft gesproken vooral 'meisjes' zijn, die zich verbaasd afvragen waarom ze eigenlijk zijn opgepakt.
Ja hoor, natuurlijk. Vraag alle criminelen in de gevangenis maar: stuk voor stuk zijn ze onschuldig. De seriemoordenaars incluis.
Het moge duidelijk zijn dat meneer Thomas van het padje is. De politie heeft bijzonder goed gehandeld. Als agenten worden aangevallen door een enorme groep jongeren moeten ze onmiddelijk ingrijpen. Ze hebben dan geen tijd om ieder individu eerst aan een nauwgezet onderzoek te onderwerpen, dat volgt later wel als de veiligheid van de politie gegarandeerd is en de jongeren vastzitten.
Gelukkig begrijpt Peter Oskam van het CDA dat ook. Anders dan je zou verwachten van onze politiekcorrecte, zachtaardige elite neemt de christendemocraat het zowaar op voor de politie:

"Het gebeurt wel vaker bij groepsgeweld dat de hele groep wordt opgepakt. Als de politie niets doet, dan gaat iedereen vrijuit", zei Oskam in het Radio 1 Journaal.

Hij voegt daar aan toe de jaarlijkse rellen onacceptabel zijn en dat minister Opstelten nu eindelijk eens moet ingrijpen. Jongeren die zich misdragen moeten onmiddelijk worden opgepakt. Punt.
Het is te hopen dat Opstelten het eens is met Oskam, het handelen van de politie in Veen verdedigt, en politie in andere steden opdraagt om voortaan precies hetzelfde te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten