Accijnsverhoging kost schatkist 180 miljoen

Geen categoriefeb 14 2014, 13:00
Joh.
U gelooft het niet, maar de accijnsverhogingen kosten de schatkist circa 180 miljoen euro:

- De in januari doorgevoerde accijnsverhoging op diesel kost de Nederlandse schatkist twee keer zoveel als ze dachten dat het op zou leveren. Dat meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) vrijdag op basis van een eerste inventarisatie onder haar leden. Doordat vervoerders vaker diesel in het buitenland gaan tanken lopen de accijnsinkomsten met ongeveer 180 miljoen euro terug dit jaar, stelt de belangenclub.

Hilarisch genoeg rekende het kabinet juist op 90 miljoen euro éxtra inkomsten. Dit onder het motto: je kunt de lasten onbeperkt verzwaren. Blijkbaar zit er daar niemand die weleens van de Oostenrijkse school heeft gehoord.
Jammer genoeg voor de regeringscoalitie hebben oppositiepartijen daar wél van gehoord. Zo drong het CDA er bij monde van Sybrand Buma en Pieter Omtzigt verscheidene malen op aan om dit helse plan niet door te laten gaan, en toen het wel doorging, om het vroeger dan gewoonlijk te evalueren, zodat de schade nog enigszins kon worden beperkt. Helaas ging het kabinet daar niet in mee.
En zo heeft het kabinet er nóg een hoofdpijndossier mee. Je zou bijna medelijden krijgen met Rutte en co.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten