PVV met gemak de grootste in peiling TNS-NIPO

Geen categoriefeb 15 2014, 11:29
Wilders en de zijnen staan virtueel op 30 zetels.
Hoewel het kabinet er een enorme puinhoop van maakt - wat een bijzonder negatieve impact heeft op ons land - heeft Geert Wilders alle reden om de komende weken en maanden vol vertrouwen en goede moed tegemoet te zien. Uit de meest recente peiling van TNS NIPO blijkt namelijk maar weer dat zijn partij het momentum aan zijn kant heeft.
En hoe.
Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer waren zou de PVV volgens TNS namelijk uitkomen op 30 zetels. 30. Een bijzonder hoog getal, zeker als je je bedenkt dat de op één na grootste partijen (D66 en de VVD) in de peiling 'slechts' 24 zetels hebben. 
Virtueel is de PVV nu dus zes zetels groter dan de beide 'liberale' (ahem, kuch, hoest, proest, lach) partijen. Voor de rest hoeft hij geen rekening te houden met andere mogelijke concurrenten. De PvdA staat namelijk op een magere 15 zetels, het CDA moet genoegen nemen met 16, en de SP komt ook al niet uit boven de 20 zetels, wat momenteel blijkbaar een soort van heilige grens is.
Natuurlijk is deze peiling irrelevant in die zin dat er geen Tweede Kamerverkiezingen op handen zijn. Tenminste, niet voor zover ik weet. Het kabinet kan natuurlijk iedere dag vallen - zeker als de ene na de andere minister er op los blijft blunderen, en Diederik Samsom iedereen tegen zich in het harnas jaagt - maar daar kunnen we niet blindelings van uitgaan.
Gelukkig voor Wilders komen er wel twee andere, bijzonder belangrijke verkiezingen aan. Eerst komen de gemeenteraadsverkiezingen (waarbij de PVV helaas maar in een paar gemeenten meedoet) en daarna natuurlijk dé verkiezingen van het jaar (in Wilders' ogen tenminste), die voor het Europees Parlement.
Bij die verkiezingen moet de PVV kunnen toeslaan. Natuurlijk is de opkomst voor het EP normaal gesproken beperkt, maar dit keer moet Wilders erin kunnen slagen om zijn kiezers massaal naar de stembus te krijgen. Als hem dat lukt heeft hij niet alleen een mooie, grote fractie in het Europees Parlement, maar geeft hij de heersende partijen ook met een flink schop onder de kont.
De gehele uitslag van deze peiling:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten