Hoge Raad verbiedt Vereniging Martijn

Geen categorieapr 18 2014, 12:50
Heel goed!
Goed nieuws op deze mooie vrijdagochtend: de Hoge Raad heeft zojuist vereniging Martijn verboden. De NOS legt uit:

De pedofielenvereniging Martijn moet worden ontbonden. Dat heeft de Hoge Raad zojuist bepaald. De Raad volgt daarmee het advies dat de advocaat-generaal bij de Hoge Raad vorige maand had uitgebracht. De Raad vernietigt de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden van vorig jaar. Volgens het hof was er onvoldoende grond voor een verbod.

Ja, er waren wel nogal wat Martijn-leden en bestuurders die zich schuldig hadden gemaakt aan kindermisbruik dan wel kinderporno in hun bezit hadden, maar dat kon je de vereniging niet aanrekenen, aldus het Gerechtshof te Leeuwarden. Zoals ik toen al spottend schreef:

Ha-ha, tuurlijk niet! Als er een club is, zeg, voor mensen die het zo ontzettend fijn vinden om mensen te vermoorden, en die de daad vervolgens bij het woord voegen, tja, dan kun je dat die club toch óók niet aanrekenen? Daar is geen speld tussen te krijgen!

De hoogste rechters van ons land konden de quasi-redenering van het Hof blijkbaar ook niet volgen en hebben besloten om het verbod op Martijn te handhaven. Zij gingen mee in de redenering van de advocaat-generaal die betoogde dat Martijn seksueel contact tussen kinderen en volwassenen verheerlijkt.
Natuurlijk is het van het grootste belang dat het recht op de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging worden gerespecteerd, maar daar staan - aldus de AG - andere belangen tegenover. De lichamelijke en geestelijke integriteit van kinderen, bijvoorbeeld.
Fantastisch om te zien dat de Hoge Raad én de advocaat-generaal pedoclub Martijn doorzien en dus verbieden. We hebben het hier eenvoudig over een pedomaffia. Aangezien de gewone maffia verboden is moet dat ook gelden voor de pedovariant.
Aangezien Martijn nu verboden is stel ik voor dat alle (oud-) leden een bezoekje krijgen van de politie. Haal ze maar uit bed, pak hun computers af, en onderzoek ze helemaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten