Eurofielen spannen Fortuyn voor hun karretje

Geen categoriemei 19 2014, 18:59
Eurofiel Nederland gaat tegenwoordig blijkbaar over lijken.
Elsevier bericht dat het programma Altijd Wat van KRO-NCRV morgenavond een nooit eerder vertoond interview met Pim Fortuyn zal uitzenden. De reden? In het interview zei hij enkele 'interessante' zaken over de Europese Unie. Toendertijd vond de zender dat niet interessant genoeg, maar nu opeens wel. 
De reden? Fortuyn hield er een vergelijkbare mening op na wat de EU betrof als de meeste andere toppolitici in die tijd. Hij was het eens met VVD, PvdA en al die andere partijen dat de Unie een buitengewoon idee was, en dat er zoveel mogelijk moest worden uitgebreid. In die omstandigheden (en omdat iedereen in de kaasstol het daarmee eens was), was het natuurlijk nogal lastig om hem weg te zetten als racistische idioot, wat toen steevast werd gedaan.
Maar goed, Fortuyn is natuurlijk al jaren dood en dus kan het wat de media betreft geen kwaad meer om hem opeens heilig te verklaren (terwijl men toen hij in leven was zijn bloed wel kon drinken) en de EU te laten verdedigen. Zoals Elsevier uitlegt:

In zijn Rotterdamse huis zegt de vermoorde politicus op vragen van verslaggever Wilfred Scholten dat hij voorstander is van de uitbreiding van Europa. 'Als premier zal ik vurig voor uitbreiding van Europa pleiten, vooral vanwege de veiligheid en stabiliteit, maar ik zal het prijskaartje erbij doen,' zei Fortuyn toen.

Hij noemde Europa verder een uniek politiek project dat door de Europese bevolking moet worden gedragen. 'Als dat niet zo is, zullen we nog meemaken dat wat we hebben opgebouwd, uiteen valt. Het cement zal toch moeten zijn dat de mensen voelen dat de verschillende volkeren bij elkaar horen.'

Dit interview werd niet gebruikt in 2009 en ook niet in 2004, maar wél in 2014. Gek. Waarom is dat zo?
Ah. Laat me even denken... Wilders.
Ja, ja: Geert Wilders is eurokritisch en wordt door zijn aanhang gezien als 'de nieuwe Fortuyn'. De KRO-NCRV wil ze zo kort voor de verkiezingen nog even snel laten weten dat dit onzin is; dat dé held van rechts Nederland - onze martelaar, eigenlijk - er heel andere denkbeelden op nahield dan Wilders... en dat Fortuynisten dus niet mee moeten gaan in Wilders' visie op de EU. Natuurlijk vergeten ze daarbij even dat Fortuyn pro-Europa, maar tegen de EU was, maar ach, wat zou je anders verwachten van één van de propagandakanalen van links eurofiel Nederland?
Gelooft u mij niet? Misschien dat u deze video dan even moet kijken.
Ja, dat hoort u goed: hij vond Europa fantastisch, maar in 1997 beklaagde hij zich er al over dat de EU een technocratisch, ondemocratisch monster was, waarin de denkbeelden van 'de Europese volkeren' totaal werden genegeerd. Vervolgens legde hij uit aan Van Gogh dat hij geen voorstander was van een federaal Europa. Hij wilde dat het een intergouvermenteel gebeuren was... en moest zijn. 'Een samenwerking' van Europese regeringen, 'dus geen Europees parlement.'
De KRO vindt dat blijkbaar volstrekt irrelevante informatie. Niet zo gek gezien de politieke doelen van die omroep: alle informatie delen maakt immers duidelijk dat Wilders' denkbeelden over de EU wel degelijk aardig aansluiten bij die van Fortuyn (hoewel minder genuanceerd en minder goed doordacht, maar dat is misschien ook gewoon het verschil in stijl tussen beide heren).
De publieke omroep spint de ideeën van Pim Fortuyn dus om de verkiezingsuitslag nog snel even te beïnvloeden. Normaal is dat al walgelijk, maar dat is helemaal zo aangezien die man zichzelf en zijn denkbeelden niet meer kan verdedigen/nader kan verklaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten